Limiten l'accés al Torrent de la Cabana a 600 visitants per dia

L'objectiu és controlar l'afluència de visitants, millorar la seguretat de l'entorn i minvar l'impacte medi ambiental

Torrent de la Cabana
Torrent de la Cabana | Ajuntament de Campdevànol
Redacció
02 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:35h
L'Ajuntament de Campdevànol i l'Ajuntament de les Lloses, juntament amb Protecta, empresa que per segon any consecutiu regula l'accés a la zona del Torrent de la Cabana, han emès una nota informativa per anunciar com serà la gestió de la zona aquest estiu 2019.

L'objectiu és controlar l'aforament de persones durant els dies de més afluència, a més d'intentar minvar l'impacte al medi ambiental i millorar la seguretat dels visitants en aquest entorn natural. En aquest sentit, enguany l'aforament està limitat a 600 persones per dia.

Per tal de fer efectiu el control indicat, s'han contractat diferents treballadors encarregats de la vigilància, la neteja i l'educació com Guardes Rurals, educadors ambientals i un auxiliar a l'Àrea de la Font del Querol durant el període d'aplicació.

A la nota informativa també s'explica que, a partir de l'1 de juliol i fins al 30 de setembre, els visitants hauran de pagar una entrada per accedir al voltant del Torrent de la Cabana. Aquesta tindrà un cost de 5 euros per persona, mentre que els menors de 12 anys i els veïns i veïnes empadronats a Campdevànol i les Llosses quedaran exempts de pagar-la.

Durant el període de control d'accés a la zona, l'aparcament a l'àrea de la Font del Querol, que és de titularitat pública, també quedarà sotmès a pagament amb un preu de 3 euros durant tot el dia.

Per tal d'informar els visitants de la nova regulació de l'entorn s'han editat nous mapes i s'han posat noves senyalitzacions al llarg de l'itinerari per informar els visitants.