Núria arriba a la temperatura més alta de la seva història

El Departament de Salut recomana no exposar-se al sol ni fer massa exercici físic entre les 11 i les 16 hores, que és quan fa més calor

Vista de la Vall de Núria
Vista de la Vall de Núria | Vall de Núria
NacióDigital
28 de juny del 2019
Actualitzat el 01 de juliol a la 13:57h
Alguns municipis de Catalunya van superar aquest dijous els 40 graus de temperatura. Aquesta onada de calor, que es veu agreujada a causa dels incendis encara actius, ha deixat una màxima de 40,6ºC a Sant Martí de Canals, 40,5ºC a Manlleu i 40,3ºC a Súria. Són les temperatures més altes registrades a les 16.20 h de dijous, segons dades del Meteoclimàtic. A Núria es va registrar una temperatura màxima de 26,9 graus, la més alta de la seva història d'ençà que hi ha dades del Meteocat.

A les 16.40 h, les temperatures màximes eren les d'Oliana (41,4º), La Femosa (41,2º) i Vilanova de Segrià (40,5º), segons el Meteocat. El rècord però va ser per Sant Vicenç de Torelló, que ha arribat als 42,5º segons Meteosona.

Oliana (Alt Urgell) i Lleida, a la zona de l'estació automàtica de la Femosa, van marcar el màxim de temperatura dijous a Catalunya amb 42 graus. Aquest divendres s'espera el punt àlgid de l'episodi d'onada de calor que està afectant tot Catalunya. Les previsions meteorològiques indiquen que el fenomen persistirà com a mínim fins diumenge.

A banda d'Oliana i Lleida, altres indrets on s'han registrat temperatures molt altes han estat Baldomar -entitat municipal descentralitzada d'Artesa de Segre (Noguera)- amb 41,8 graus, Alcarràs (Segrià) amb 41,7, Montesquiu (Osona) amb 41,6, Vilanova de Segrià (Segrià) amb 41,5, Tremp amb 41,3, Lladurs (Solsonès) amb 41,1 i Oliola (Noguera) i Alfarràs (Segrià) amb 41.

Al Ripollès trobem una de les dades més significatives de la jornada d'ahir. A Núria, a uns 2.000 metres d'altitud, es va arribar a una temperatura màxima de 26,9 graus, assolint així el seu particular rècord històric des de que hi ha dades oficials del Meteocat.El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès avisos de perill alt o molt alt per l'onada de calor arreu de Catalunya. Es preveu que s'assoleixin valors màxims d'entre 36 i 41 graus a l'interior de Catalunya, tot i que puntualment es pot arribar als 42 o 43. Al litoral les temperatures arribaran a entre 30 i 35 graus. La temperatura mínima quedarà per sobre dels 20 graus a gran part del país, però en alguns punts pot arribar als 25.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que l'episodi de calor anirà afluixant durant la setmana vinent, tot i que els valors tèrmics es mantindrien per sobre de la mitjana climàtica.