L'Ajuntament de Ripoll vol acabar amb l'ús incívic dels contenidors

El consistori es planteja sancionar a aquells ciutadans que no compleixen amb la correcta disposició de residus i escombraries

per NacióRipollès, 27 de juny de 2019 a les 12:15 |
Acumulació de residus i andròmines al costat dels contenidors a Ripoll | Ajuntament de Ripoll
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Ripoll busca solucions per aturar els actes incívics que es repeteixen als costats dels contenidors de brossa quan es tracta del tractament dels residus al carrer i d’acumulació d’andròmines.

Un dels objectius és acabar amb aquest ús incívic que es fa dels contenidors i de l’espai públic perquè les males praxis fan que es degradi l’entorn visual. El consistori explica que el no compliment de les normes establertes pel que fa a la correcta disposició dels residus i les escombraries, suposen un increment en el cost de la despesa de neteja, que s’afronta amb diners de la ciutadania.


Malgrat les campanyes de l'Ajuntament per incentivar el civisme, el reciclatge i la recollida correcta el resultat és millorable. En aquest sentit, el consistori es planteja fer un pas més, i davant aquells casos en què els veïns i comerços deixin les escombraries, cartons i andròmines en els llocs no indicats, es farà una recerca per trobar-ne el propietari per poder conscienciar abans d’imposar una sanció.
 
Des de l'Ajuntament agraeixen a tothom que s’han adaptat al nou emplaçament dels contenidors així com a comerços i establiments que han modificat la disposició de les deixalles i del cartonatge, i demana la implicació ciutadana per tenir un entorn net i salubre.

 

Participació