Neix al Ripollès Fibran Group, l'aliança d'empreses referents en la fabricació de tripa de col·lagen

El grup genera una facturació de més de 40 MEUR i compta amb una plantilla de més de 400 persones

La nova corporació empresarial Fibran Group a la fira de Frankfurt
La nova corporació empresarial Fibran Group a la fira de Frankfurt | ACN
Redacció
27 de juny del 2019
Fibran Group és la nova aliança empresarial sorgida de les comarques gironines a través de la unió de les empreses Fibran, Edicas, Fibran Middle East i Fibran Turkey, que operen des de Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Istanbul en el mercat mundial de tripa de col·lagen (majoritàriament per a embotits).
 
Fibran Group, que exporta el 90% de la seva producció a més de 60 països de tot el món,  s'ha presentat per primera vegada a l'edició 2019 de la fira IFFA de Frankfurt, el principal referent del sector, que agrupa més de 1.000 companyies de 50 països.

Segons el director corporatiu del grup, Pablo de Lastres, la nova corporació empresarial "suma l'experiència, el coneixement i el talent de les quatre filials en els camps del disseny, la fabricació, la comercialització i la distribució de tripa de col·lagen natural". Lastres subratlla que, amb la nova aliança, Fibran Group "ara pot oferir tripa de petit calibre i de gran calibre, de format corbat i recte, tant en els mercats de consum directe com indirecte". El directiu també explica que "l'objectiu és poder impulsar encara més la innovació, la investigació i el desenvolupament de nous productes i de noves aplicacions per tal de mantenir i ampliar el mercat que ja tenim".

Coincidint amb la constitució de la corporació, la companyia també ha presentat tres nous productes que ja ha començat a introduir en mercats internacionals, tots ells destinats a la indústria de l'embotit. En concret, es tracta d'una tripa comestible corbada, d'una altra de recta i d'una tercera destinada a embotits cuits i curats.

Epicentre al Ripollès

Fibran Group genera una facturació de més de 40 MEUR i compta amb una plantilla total de més de 400 persones, gran part d'elles procedents del Ripollès i comarques veïnes. En un comunicat de premsa, el grup destaca que l'objectiu de la nova aliança, segons el seu pla estratègic, és "el creixement sostenible i orgànic de la companyia segons les expectatives del mercat en els pròxims deu anys".

El nou grup empresarial també té per objectiu "l'eficiència i l'optimització de la producció, per seguir millorant la qualitat dels seus productes". Per això, la companyia subratlla que "la innovació" serà "una de les principals eines per al creixement en els pròxims anys".