Ripoll inicia els «Tocs d'Estiu» més enigmàtics

La Tosca de Puccini serà l'obra encarregada de donar el tret de sortida a les activitats culturals

Els més menuts podran gaudir de l'espectacle de cirquet confetti
Els més menuts podran gaudir de l'espectacle de cirquet confetti | Cirquet Confetti
Redacció
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:27h
Arriben els Tocs d'estiu, les activitats lúdiques, culturals i gratuïtes per a tots els públics, per gaudir de les tardes i els vespres d'estiu a Ripoll. La cita arrenca aquest divendres 28 de juny i les activitats s'allargaran fins al 24 de juliol.

La Tosca de Puccini, l'obra que enguany apropa el Liceu a diferents municipis de Catalunya, serà l'encarregada de donar el tret de sortida de la catorzena edició aquest divendres 28 de juny a les 10 de la nit.

En total hi haurà deu activitats de les quals només es repeteix un clàssic, el cinema a la fresca amb la projecció de Coco el dimecres 17 de juliol a les 10 de la nit. Tampoc faltarà la poesia, amb dues activitats dedicades a aquesta temàtica i la música a càrrec de Mecànica orgànica i els Randellaires. Pel que fa al cinema de muntanya, enguany es projectarà This Mountain Life, premi al millor film de cinema 2018 i millor fotografia per la FEEC. Lligat a la fotografia es podrà aprendre com fer unes fotos més boniques dels nostres viatges a la xerrada que oferirà David Fajula.

Pensant amb el públic infantil, Cirquet Confetti amenitzarà la tarda del 10 de juliol amb un espectacle que compagina la música i el circ. I per fer memòria del Ripoll del passat, la Comissió de la Memòria Històrica de Ripoll, ha preparat un recorregut pels vestigis de la Guerra Civil a la vila el 24 de juliol a les 19.30 hores.

Enguany, des de l'àrea de cultura de l'Ajuntament de Ripoll, es proposa una novetat per implicar la ciutadania. Es tracta d'endevinar a on es farà cada activitat, i les pistes es donaran a través de la xarxa social d'Instagram (Ripoll, Bressol de Catalunya) i de la pàgina web ripoll.cat.

Montsina Llimós, regidora de Cultura, ha destacat "la trajectòria d'aquestes activitats que ja són un clàssic de l'estiu Ripollès i la voluntat de fer-les en dies laborables per amenitzar l'ambient als espais públics". També ha ressaltat que "l'objectiu és apropar la cultura de forma gratuïta i oferir activitats diferents i pensades per cobrir tots els públics". Per últim, Llimós ha esmentat l'activitat que proposa la Comissió de la Memòria Històrica de Ripoll explicant que "és una manera lúdica i cultural de traspassar el coneixement a les generacions més joves, perquè es conegui el nostre passat".

Podeu consultar el programa complet aquí.