Ona Sociats i Albert Llonch, campions de les MissionX3 2019

Tina Bes i Samuel Dávila s'imposen a la prova reina del Trail Ulldeter

El Trail Ulldeter ha tancat les MissionX3 d'enguany
El Trail Ulldeter ha tancat les MissionX3 d'enguany | Ferran Soler
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:07h
1.200 corredors van participar aquest diumenge al Trail Ulldeter, la darrera prova de les Buff MissionX3 d'aquest 2019. Les tres curses programades es van disputar a la vall de Camprodon en una jornada marcada per les altes temperatures i la lluita oberta pels diferents títols del circuit.

El Trail Ulldeter ha batut el seu rècord de participació i ha comptat amb proves molt emocionants en totes les categories. A la cita reina, la marató de 44 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, els corredors van oferir una gran batalla amb victòria final de Samuel Dávila en categoria masculina amb un crono de 4:29:50 després d'haver-se llançat a l'atac des de la sortida. La segona plaça finalment la van compartir els seus perseguidors més directes, Genís Zapater i Diego Arroyo, que van entrar plegats a meta amb un temps de 4:32:33.

En categoria femenina Tina Bes ha demostrat que coneix com ningú la cursa del Ripollès i va sumar la seva quarta victòria al Trail Ulldeter amb un temps final de 5:40:44 després de protagonitzar una gran remuntada. Ona Sociats, que albirava la seva tercera victòria consecutiva a les MissionX3, va entrar segona (5:44:33) i Sara Sanante va completar el podi 5:47:17. Amb aquests resultats Sociats és la indiscutible triomfadora de les MissionX3 d'enguany (1-1-2) i Albert Llonch s'endú el títol amb solvència després de sumar 22 punts més que el seu rival més directe, Dani Laso.

La marató va comptar amb una cursa de 3x3 de relleus amb victòria mixta d'Ivet Figueras, Sergi Aurelí i Ruben Moreno (5:22:02) i del trio Marc Traserra, José Barros i David Rovira en la masculina (4:17:25).

Jordi Vallès, doble victòria a Camprodon

En la distància de trail (24 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu) Núria Gil va aconseguir un bon triomf (2:44:10) davant Anna Rovira (2:47:48) i Caitlin Fielder (2:39:35), amb via lliure per a Raquel Bosch per endur-se el títol del circuit. L'exhibició de la jornada la va protagonitzar Jordi Vallès, que es va endur la victòria del Trail (2:17:56) en una cursa emocionant davant Rubén Hernández (2:19:53) i Lluís Aguilà (2:20:46). El triomf li ha permès capgirar la general i guanyar les MissionX3 amb només dos punts de diferència davant Hernández.

Finalment, en categoria Express Arnau Aranda s'ha tornat a mostrar invencible assolint el triplet de victòries al circuit d'enguany (una fita sense precedents) per davant de Jordi Baixés i Pau Torrent i Airina Guillen ha certificat el títol amb el seu segon triomf, en aquesta ocasió superant Maria Vinyet i Jenny Arasil al podi del Trail Ulldeter.

Les MissionX3, doncs, han viscut un final de traca i mocador a la vall de Camprodon després de les curses viscudes al Trail Cap de Creus i al Trail Catllaràs aquesta primavera.