Neix una associació a les comarques gironines per denunciar l'abús i el maltractament animal

Un dels primers casos que tenen sobre la taula és la mort de dos senglars abatuts a trets a Ripoll

La junta de Lex Ànima
La junta de Lex Ànima | ACN
Redacció
18 de juny del 2019
Un grup de professionals del dret i de la comunicació, vinculats a la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d'Advocats de Girona, ha creat Lex Ànima, la primera associació de les comarques gironines que busca evitar que el maltractament animal quedi "impune".

Lex Ànima és una organització no governamental sense ànim de lucre, apolítica i independent que centrarà els seus esforços a denunciar l'abús i el maltractament envers els animals als jutjats però també a nivell social i mediàtic.

L'entitat neix amb l'objectiu de conscienciar la societat i les administracions públiques sobre la necessitat de respectar els drets dels animals i, també, d'assessorar i denunciar casos de maltractament i de vulneració d'aquests drets.

Els advocats que en formen part detallen que plantaran cara a nivell judicial (tant per via penal com administrativa) per assegurar que les sospites de maltractament animal s'investiguen a fons.
 
Marina Vall-llosada, presidenta de l'Associació i portaveu de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l'ICAG, explica que l'objectiu és "ser un referent a les comarques de Girona en la defensa dels drets dels animals".

Per la seva banda, Magda Pujol, vicepresidenta de l'associació i responsable de l'àrea de comunicació assenyala que volen depurar responsabilitats i evitar que els casos que es detecten o no arribin mai a ser denunciats o acabin arxivats "ja sigui per manca de proves o perquè encara hi ha jutges que actuen sense prou sensibilitats en temes relacionats amb els drets dels animals".
 
Senglars abatuts a Ripoll
 
Un dels primers casos que tenen sobre la taula és la mort de dos senglars abatuts a trets al voltant del monestir de Ripoll l'abril passat. Segons han detallat, han anat recopilant informació del Bisbat i també estan pendents d'un informe de l'Ajuntament de Ripoll per esclarir qui va autoritzar que els animals s'abatessin a trets en comptes de buscar altres alternatives.