​Comforsa inverteix 1,3 milions d'euros en nova maquinària

L’empresa vol “augmentar l’eficiència i internalitzar processos de producció

Una de les millores de l'empresa
Una de les millores de l'empresa | Comforsa
Redacció
17 de juny del 2019
Actualitzat a les 22:47h
Comforsa ha invertit 1,3 milions d’euros en nova maquinària per “augmentar l’eficiència i internalitzar processos de producció”, segons ha explicat la mateixa empresa en una nota al seu web.

En concret, l’empresa ha invertit en torns, centres de mecanitzat i un escàner d’inspecció de qualitat. Aquestes inversions s’han repartit entre les diferents plantes productives, tal com apuntem a continuació.

A Comforsa 2 hi han instal·lat un escàner amb un sensor làser que crea una imatge real de la peça i la compara amb el disseny (model CAD). Això permet verificar les peces en tres dimensions durant el seu procés productiu i saber si la peça mesurada compleix totes les especificacions del plànol i, en cas que no sigui així, poder corregir les desviacions que es puguin trobar. “Aquesta inversió ha costat uns 120.000 euros i representa un salt tecnològic molt gran per Comforsa ja que ens permetrà millorar la qualitat dels nostres productes i la satisfacció dels nostres clients”, diu l’empresa.
 

L'empresa ha fet una gran inversió Foto: Comforsa


A Comforsa 3 s’han invertit 394.000 euros en dos torns de dues torretes i 114.000 euros en un torn de segat per tal d’augmentar la productivitat de les cèl•lules de mecanització de la planta. Les inversions substitueixen antiga maquinària que estava quedant obsoleta, al mateix temps que permeten reduir el temps dels processos de mecanització de cada peça i reduir la fatiga de les instal·lacions.

Les inversions de Comforsa 4 inclouen un centre de mecanitzat per extrems d’eixos amb suports de fre incorporats i una cèl·lula de mecanitzat per a caixes diferencials. El centre de mecanitzat ha costat 96.000 euros i permet cobrir les necessitats de qualitat pels clients més exigents, ja que permet una producció molt més eficient i acurada que la maquinària anterior, amb menys parades requerides durant el procés de producció i un consum més baix d’eines.

La inversió de 415.000 euros en la cèl·lula de mecanitzat per a caixes diferencials és necessària per als processos d’acabat de caixes diferencials produïdes a la planta de Comforsa 7, que conté la nova premsa de 8.000 tones. La inversió en aquesta premsa ha permès augmentar la capacitat productiva de Comforsa i la varietat de referències de caixes diferencials que es produeixen, fet que ha requerit nova maquinària per fer front a les necessitats més complexes de mecanitzat. La cèl·lula consta de dos torns i un braç robòtic.

L’última inversió per a Comforsa 8, que és on fabriquen les matrius per a totes les plantes, és un centre de mecanitzat que permet mecanitzar matrius fins a 1.000 quilos de pes, amb modalitat d’alta velocitat i amb una gran precisió. L’adquisició de 147.000 euros és molt important sobretot per poder fabricar les matrius per la premsa de 8.000 tones de Comforsa 7, ja que prèviament calia fabricar-ne algunes de manera externa. Aquesta inversió representarà una reducció de despeses molt important en la construcció dels utillatges de forja.