Clàudia Sabata i Oriol Cardona s'imposen a l'Olla de Núria

La cursa de 21,5 quilòmetres de recorregut i amb 1.940 metres de desnivell ha comptat amb uns 700 participants

Podi de l'Olla de Núria.
Podi de l'Olla de Núria. | FEEC
Redacció
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:07h
La berguedana Clàudia Sabata (CE Berguedà) ha aconseguit la victòria en la cursa femenina de la tretzena edició de l'Olla de Núria, que ha estat la primera cursa de muntanya en retransmetre's en directe per Televisió de Catalunya. En categoria masculina, el més ràpid ha estat el banyolí Oriol Cardona. La cursa de 21,5 quilòmetres de recorregut i amb 1.940 metres de desnivell ha comptat amb uns 700 participants. 

La berguedana, que el cap de setmana passat va aconseguir pujar al podi a la mítica cursa basca de Zegama - Aizkorri, ha travessat l'arc de meta amb un temps de 2 hores 55 minuts i 59 segons. Eli Gordon (CEM Cameta Coixa) ha estat la segona classificada amb 3 hores i 29 segons i Núria Gil (CE l'Areny) ha estat tercera amb 3 hores, 1 minut i 29 segons. 

Oriol Cardona (Ski Club Camprodón) ha tornat a guanyar després de fer-ho la darrera edició amb Laura Orgué. El banyolí ha parat el cronòmetre amb 2h 20' 07” després d'una cursa molt competida amb Jan Margarit (AE Mountain Runners) que ha entrat només 40 segons més tard. Pere Rullan (CE La Molina) ha tancat el podí després d'un gran debut amb un temps de 2h 23' 53".

Un dels trets característics d'aquesta cursa és que gran part del recorregut es desenvolupa per sobre dels 2.700 metres i no hi ha cap tram amb asfalt. Els participants han trobat el primer control al punt més alt del recorregut, al Puigmal. Seguidament, s'han dirigit fins al coll de Finestrelles, on s’ha fet el primer control fins arribar a al Pic de Finestrelles. D'allà han fet cap fins al Pic de Nou Fonts fins encadenar amb el coll de Nou Creus i al Puig de Font Negre, per començar a descendir cap al monestir de Núria.
 
Els menors de 18 anys també han tingut l'oportunitat de córrer l'Olleta Júnior, constant d'un recorregut alternatiu de 12 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. L'Olleta Juvenil i Cadet encara tenen recorreguts més curts per els més petits.