Un joc de taula vol apropar l'Ajuntament de Ripoll als veïns

La iniciativa té per objectiu que els ciutadans entenguin el funcionament del consistori i com hi poden participar

El joc és semblant al de l'Oca
El joc és semblant al de l'Oca | Ajuntament de Ripoll
Redacció
08 de juny del 2019
El Joc de la participació, la democràcia i l’Ajuntament, que s’ha editat des de l’Ajuntament de Ripoll, s'ha presentat aquesta setmana. Aquest joc té com a finalitat que els ciutadans entenguin el funcionament del consistori i com hi poden participar. El joc es compon d’un tauler i d’unes preguntes, és adequat per a tots els públics i està pensat per poder-ne fer ús a diferents activitats, en entitats, en centres educatius, etc.

El joc es distribuirà als equipaments públics, als centres educatius i a les entitats que ho sol·licitin (enviar un correu a [email protected]). També s’utilitzarà en sessions formatives i en dinàmiques que es proposin des del mateix Ajuntament.

Els nens i nenes del Consistori Infantil el van estrenar compartint una partida amb l’alcalde en funcions Jordi Munell i la regidora en funcions de Participació i Convivència, Maria Dolors Vilalta. Amb paraules del mateix alcalde, “és un joc simpàtic, que simula el joc de l’oca però de la nostra vila, i amb un objectiu més pedagògic”. Vilalta va afegir “és una manera d’aprendre el funcionament de l’engranatge d’un ajuntament de manera més divertida i treballar conceptes que a vegades s’allunyen del ciutadà. Per la seva banda els nens i nenes van assegurar que aprendre d’aquesta forma és molt més divertida.
 

L'alcalde ha compartit una partida amb el Consistori Infantil. Foto: Ajuntament de Ripoll