Sabrina Solana i Josep Maria Rey triomfen a la dura Ultra Els Bastions

Natàlia Rey i Dani Parés s'imposen a la trail de 76 quilòmetres

Josep Maria Rey, guanyador
Josep Maria Rey, guanyador | Josep Maria Montaner
Redacció
05 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:27h
Aquest cap de setmana s'ha disputat una nova edició d'Els Bastions que malgrat deixar enrere les dificultats meteorològiques dels darrers anys ha estat una dura prova per a tots els corredors. De fet, en la distància més dura del cap de setmana alguns dels participants que lideraven la cursa han optat per abandonar l'ultra davant la perillositat del terreny.
 

L'Ultra Els Bastions s'ha disputat en un paratge incomparable. Foto: Josep Maria Montaner


Després d'arrencar la cursa a les 12 de la nit ràpidament Carlos Mantero, guanyador d'altres ultres de prestigi al nostre país, ha posat la directa i s'ha situat líder en solitari mantenint un lideratge clar que ha arribat a ser superior als 10 minuts després del segon pas per Núria i d'haver completat l'ascensió al Puigmal i a Finestrelles. Després de més de set hores de cursa, però, l'ascensió al Noucreus semblava impracticable per l'estat de la neu gelada, de manera que Mantero ha optat per abandonar la prova. També ho ha fet el primer grup perseguidor amb corredors del nivell d'Albert Herrero, Benet Pous, Cicero Benoit i Vicente Gandía fins que minuts més tard ha arribat Josep Maria Rey al punt crític de la prova i ha decicit tirar endavant.

Les condicions de la neu i la seguretat del recorregut han millorat ràpidament amb la sortida del sol i Rey ha encadenat la resta de pics ja com a líder de la cursa amb un nítid avantatge sobre la resta de rivals. De fet, el seu temps a meta (15:42:09) li ha permès guanyar l'Ultra Els Bastions amb més d'una hora de marge sobre la resta de corredors que han finalitzat la prova.

Tres d'ells s'han jugat les places de podi en un final emocionant i resolt al darrer metre de cursa. Plata per a Roger Sanglas (16:50:11), bronze per a Albert Navarro (16:50:15) i quarta plaça per a Albert Pérez (16:50:22) després que tots tres s'alternessin les posicions d'honor durant la segona meitat de la cursa.
 

Sabrina Solana, guanyadora de l'exigent Ultra Els Bastions Foto: Josep Maria Montaner


En categoria femenina l'andorrana Sabrina Solana també ha obtingut una clara victòria dominant la cursa en tots els controls de pas i acabant en un excel·lent 8è lloc absolut a la cursa. Amb un registre de 17:56:23, Solana s'ha imposat per davant d'Esther Hernández (19:15:27) i Mònica Guilera (23:39:29).

Un trail dur i emocionant

La celebració dels Rey Carreras ha anat més enllà amb una gran victòria de Natàlia Rey al Trail Els Bastions, de 76 quilòmetres i amb un recorregut també molt exigent a la Vall de Ribes.

La corredora del Maresme ha començat la cursa a l'estela d'una dominadora Ester Franch, que ha completat les primeres 16 hores de cursa en primera posició. No ha estat fins al darrer tram, abans del pas per Pardines, que Rey ha pres el lideratge del Trail i ja no ha deixat escapar la victòria (18:59:10).

Una cursa disputada i amb múltiples alternatives més enllà del bon paper de Franch, resolt amb una segona plaça final (19:17:45). Feliciana Orquiola ha pujat al podi (19:27:43) després de fregar la posició de Rey en alguns trams del recorregut i Clàudia Tremps s'ha hagut de conformar amb la quarta posició (19:42:20).
 

La neu, protagonista de la cursa en les diverses ascensions del dia Foto: Josep Maria Montaner


En categoria masculina victòria de clara Dani Parés després que alguns rivals matiners com Carles Sánchez anessin perdent pistonada i haguessin d'abandonar. Mario Ortiz, que li ha plantat cara fins al descens cap a Núria des de Finestrelles, no ha pogut seguir el ritme del guanyador (16:51:54) i ha acabat ocupant el segon lloc del podi a pràcticament 40 minuts de diferència (17:33:30). Alejandro Villarino, també molt ambiciós en el primer tram de la cursa, s'ha acabat enduent la tercera plaça (17:44:04).

Eva Mesado s'ha endut la victòria a la marató davant Camilla Ingram i Audrey Maqueda en una cursa guanyada per Jaume Marsinyach en categoria masculina, amb Efren Mira i Oriol Prat en places de podi. A la cursa short, victòria de David Coma per davant de Juanma Guimera i Vicente Roig i triomf d'Aida Pérez davant Cristina Vilarnau i Marta Belío.

GALERIA: Selecció d'imatges de la cursa a càrrec de Josep Maria Montaner