Eleccions municipals 2019

Tomb al Consell Comarcal del Ripollès

ERC tindrà majoria a l'ens comarcal, amb vuit consellers, mentre que JxCat es queda amb set

per NacióDigital, 27 de maig de 2019 a les 14:19 |
Foto d'arxiu del Consell Comarcal | Isaac Muntadas
Tomb al Consell Comarcal del Ripollès. ERC, amb 56 regidors al conjunt de la comarca, tindrà la majoria de l'ens, amb vuit consellers, tres més que el 2015. Són els mateixos que ha perdut JxCat, hereva de CiU, que es queda amb set. Els socialistes, amb la marca blanca CP, guanyen un conseller i se situen amb dos i la CUP manté el que tenia. Per últim, irromp al plenari, amb un conseller, UPMcat.

Pel que fa al conjunt del pais, ERC guanya clarament en 19 dels 40 consells comarcals de Catalunya i se situa com a primera força en vots i nombre de consellers, segons ha anunciat el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.


El conseller, també encarregat dels processos electorals, ha detallat que ERC ha guanyat en 12 consells comarcals més que el 2015 tenint en compte ara en tenia 7. En segona posició hi ha JxCat que perd 13 consells comarcals ja que en aquestes eleccions municipals és la força més votada en 16. Per la seva banda, el PSC guanya en 5 millorant els 4 que havia aconseguit fa quatre anys. Pel que fa al nombre de consellers, es produeix un empat en 6 consells comarcals. En total hi ha 1.028 consellers en els 40 consells comarcals. Per primera vegada no s'ha constituït el Consell comarcal del barcelonès que s'ha dissolt per llei.

Dels 6 consells comarcals en què es produeix un empat a consellers, en 5 casos l'empat és entre ERC i JxCat (Conca de Barberà, Moianès, Pla de l'Estany, La Selva i l'Urgell). I al consell comarcal del Tarragonès l'empat es produeix entre ERC i el PSC.

Podeu consultar els resultats a tots els consells comarcals aquí

 

Participació