ERC vol rehabilitar habitatges buits a Sant Joan per destinar-los als joves

Els republicans també proposen crear una espai de “coworking” i incentius per als emprenedors

Sergi Albrich, amb joves de la seva candidatura
Sergi Albrich, amb joves de la seva candidatura | ERC
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:29h
Sergi Albrich, candidat a l’alcaldia per ERC a Sant Joan de les Abadesses, ha fet públiques, al costat dels integrants més joves de la candidatura electoral, les propostes per fomentar l’emprenedoria i facilitar l’accés a l’habitatge als joves.

“Sant Joan pateix un greu problema de despoblació i els joves tenen dificultat per accedir a l’habitatge i trobar feina al nostre municipi. Proposem que l’Ajuntament impulsi una borsa de lloguer mitjançant la rehabilitació d’habitatges buits, amb acords voluntaris amb els propietaris, i que aquests es disposin en règim de lloguer per a joves”, ha dit Albrich.

La proposta té especial interès per a la Vila Vella de Sant Joan on es concentren més pisos buits del municipi. Cal tenir present que fa més de 12 anys que no s’ofereix cap promoció d’habitatge de protecció oficial a vila. També és vol negociar l’adquisició de l’antiga caserna de la guàrdia civil per destinar-la a habitatges socials i per a joves.

Per  facilitar que els joves puguin viure a Sant Joan, ERC proposa impulsar la rebaixa de l’IBI ( impost sobre béns immobles) i un sistema de bonificacions d’aquest impost i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, per a joves de fins a 35 anys.

En l’àmbit econòmic, explica Albrich, “com a mesures principals per a fomentar l’emprenedoria cal revitalitzar Vila Icària com a viver d’empreses i impulsar un espai de coworking perquè els professionals puguin compartir espais de treball i sinergies. A l’hora cal establir bonificacions fiscals per aquells emprenedors que iniciïn una activitat econòmica. Per exemple, subvencionant els primers mesos d’autònoms.”

El programa electoral d’ERC també recull crear un consell empresarial d’àmbit municipal per fomentar la col·laboració i l’establiment de suports a industrials i emprenedors.
Pel que fa el desenvolupant del sector industrial de Llaudet es planteja estudiar el seu impuls des d’un punt de vista tecnològic, pensant amb les empreses emergents startups.