​La coral Capella de Santa Maria de Ripoll rep la Creu de Sant Jordi

L’entitat compleix enguany el seu 125è aniversari

La representant de la coral, rebent el guardó
La representant de la coral, rebent el guardó | Govern
Redacció
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:46h
El Govern ha lliurat aquest dijous la Creu de Sant Jordi a 28 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya. Aquest guardó és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

Entre aquestes entitats, hi havia la coral Capella de Santa Maria de Ripoll, que enguany compleix el seu 125è aniversari. El president de la Generalitat, Quim Torra, li ha atorgat el guardó "per la seva llarga trajectòria social i artística. Ha sabut preservar la tradició coral local, que conjumina el cant de la litúrgia amb d'altres gèneres, com la polifonia profana o tradicional. El seu repertori depassa les cinc-centes obres de tots els estils i èpoques. Des dels seus inicis ha col·laborat i participat activament en els esdeveniments més significatius de la vida cultural de Ripoll i de Catalunya".

L'any 1893, coincidint amb la restauració del Monestir de Ripoll, mossèn Jaume Bofill va fundar la coral Capella de Santa Maria. Una formació que ha estat durant tot aquest temps vinculada al monument ripollès.
 
La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.