MAPA L'ensenyament, una greu problemàtica a l'Alt Camp, el Pla de l'Estany i el Vallès Occidental

Consulta en quines comarques aquesta és la temàtica que més marca la campanya i en quines és una qüestió secundària

Mapa comarcal de Catalunya, segons la intensitat de l'ensenyament com a problemàtica
Mapa comarcal de Catalunya, segons la intensitat de l'ensenyament com a problemàtica | ND
NacióDigital
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:44h

Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital, i desplegar-la. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, la puntuació sobre 10 que rep com a problemàtica aquesta temàtica i l'enllaç a la notícia específica sobre la comarca. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

Els ajuntaments tenen limitades competències en ensenyament, més enllà d'intentar pressionar la Generalitat perquè construeixi nous equipaments, en millori o els doti de més personal. Tot i això, és una de les principals problemàtiques municipals a tres comarques, una de les quals és l'Alt Camp, on pateixen una manca de treballadors amb estudis en formació professional, ja que la majoria opten per la universitat.

També és un dels reptes principals al Pla de l'Estany, on l'evolució intermitent de la natalitat ha generat alteracions en les places escolars disponibles d'un període a un altre. Ara falten places de secundària i, per això, s'ha aprovat l'ampliació d'un institut, però no estan assegurats els grups a totes les escoles de primària. Les AMPA estan mobilitzades per mantenir la gestió dels menjadors escolars.

La lluita contra els barracons

Al Vallès Occidental, l'existència de barracons en centres educatius de diversos municipis crispa la comunitat educativa, sobretot a les capitals comarcals, on l'escola Sala i Badrinas de Terrassa i la Virolet de Sabadell són dos exemples de la reivindicació ciutadana per aconseguir equipaments d'obra nova.

Al Ripollès, el tema de l'ensenyament no suposa un problema greu.
 
Les problemàtiques que marquen la campanya electoral a cada comarca