Aquests són els candidats que opten a rellevar Núria Pérez com l'alcalde més jove de Catalunya

L'alcaldessa de Pardines va accedir al càrrec amb 25 anys

NacióDigital
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:18h
Fa quatre anys Núria Pérez es va convertir en l'alcaldessa més jove de Catalunya
Fa quatre anys Núria Pérez es va convertir en l'alcaldessa més jove de Catalunya | Adrià Costa
Qui serà l'alcalde més jove de Catalunya després del 26-M? Un dels candidats és Bernat Catasús, de 22 anys, cap de llista de Junts per Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès). La candidatura el promociona com "l'alcaldable més jove de Catalunya” i és un dels quatre caps de llista que la JNC, les joventuts del PDECat, presenta a la vegueria del Penedès.

Catasús és l'exemple de candidat JASP –jóvenes aunque sobradamente preparados-. I, malgrat que en destaquen la seva joventut, una de les primeres propostes que ha fet és prometre un centre de dia per a la gent gran. Com a mínim, deu pensar, cal assegurar el vot de les tietes convergents per intentar recuperar una alcaldia que van perdre el 2011. Per cert, ja va ser denunciat pel PP a la Fiscalia per uns tuits contra l'actuació de la Guàrdia Civil l'1-O.

També s'apunta a la cursa, malgrat tenir mínimes opcions de ser escollit regidor, l'alcadable d'Estem Centrats del Prat de Llobregat. Es tracta de David Simón, de 22 anys, que es promociona a les xarxes "com el candidat a l'alcaldia més jove d'Espanya". 

Mentrestant, els dos alcaldes més joves –ambdós d'una comarca envellida com la Terra Alta- opten a la reelecció. Es tracta d'Eva Amposta del Pinell del Brai i Joaquim Miralles d'Arnes. Amposta, la primera alcaldessa del seu municipi i l'única de la comarca, va accedir al càrrec a inicis del 2018. També es va convertir en alcalde a mig mandat, Joaquim Miralles, en substitució de l'històric Xavier Pallarès després de 22 anys en el càrrec.

Fa quatre anys Núria Pérez es va convertir en l'alcaldessa més jove de Catalunya amb poc més de 25 anys. De cop i volta, va passar de treballar en una empresa metal·lúrgica del Ripollès a ser la candidata més votada del petit municipi de Pardines, amb una llista vinculada a ERC. Si no hi ha un daltabaix, té quatre anys més per endavant assegurats ja que el 26-M l'única oposició serà un candidat fantasma de PSC. I, en política municipal, els fantasmes fan més pena que por.

Qui segur que serà alcalde, i molt jove, és Jordi Forné, que amb només 22 anys és el cap de llista d'Endavant Alfara-Acord Municipal, vinculada a ERC. Serà alcalde, perquè la seva és l'única llista que s'ha presentat a Alfara de Carles, un municipi del Baix Ebre que no arriba als 400 habitants.

Llegeix més històries del 26-M a municipals.cat