Festival Clownia

El Clownia reivindica un canvi global per salvar el planeta

El festival, que va exhaurir totes les entrades fa setmanes, reclama aprofundir en la lluita contra l'escalfament global

per Sandra Muntané, 8 de maig de 2019 a les 13:06 |
Alguer Miquel, Anna Palou i Gustavo Duch presenten l'espai consciència. | ACN
L'espai Consciència del Clownia 2019, que enguany compleix la 6a edició, s'ha presentat a l'edifici Lleialtat Santsenca sota el lema "El Capitalisme mata el planeta", un dels eslògans utilitzats el passat mes de març en la primera vaga estudiantil en contra del canvi climàtic, convocada pel moviment juvenil europeu. 
 

Des del passat mes de novembre, s'està vivint un aixecament de la joventut en l'àmbit internacional contra el canvi climàtic, que s'uneix a la denúncia de moltes organitzacions que fa temps que reclamen un canvi global per preservar el planeta. Entre aquestes organitzacions hi trobem el Clownia, amb l'espai Consciència. El festival Clownia va exhaurir totes les entrades fa setmanes, però aquest espai, un dels principals apartats, forma part de la programació gratuïta.

L'objectiu de l'espai Consciència és generar un entorn acollidor que disposi "del caliu necessari" per desenvolupar totes les activitats, tallers i xerrades proposades, a més de fer ús de la cultura com a eina de transformació social. "És un festival que s'eleva a la voluntat de pensar i cultivar la manera de veure el món", assegura Alguer Miquel, cantant de Txarango, el grup que organitza el festival.

Per aconseguir aquest ambient, l'espai es dividirà en quatre zones: l'espai principal que és la carpa de circ, la fira de col·lectius i entitats, formada per 20 parades, l'art en viu, espai dedicat a la visualització de la creació artística en viu, i per últim, l'espai Taverna, una zona de descans. "Tornem a la ruralitat mental basada en la sobrietat, la connexió amb la natura i la vida en comunitat", ha destacat Gustavo Duch, coordinador de la revista Soberanía Alimentaria vinculat a moviments de defensa de la terra com Via Campesina o Plataforma Rural, organitzacions adherides al Clownia per aconseguir un canvi global. 

L'espai Consciència té lloc, igual que els últims anys, en una carpa de circ que estarà instal·lada al camp de futbol que es troba al costat del recinte del festival, a Sant Joan de les Abadesses, i comptarà amb llenguatge de signes per a tots aquells que ho necessitin. L'espai, que és d'accés lliure, estarà en funcionament divendres 28 i dissabte 29 de juny de les 15h a les 21h, però dijous i diumenges l'espai romandrà tancat. 


Un Clownia que aposta per grups internacionals com l'orquestra La-33, però centrat en la riquesa del panorama musical català amb Oques Grasses, Joan Dausà, Doctor Prats, Buhos, Itaca Bad i Judit Neddermann, d'entre altres.

 

Participació