Anna Capdevila i Agustí Roc, els més ràpids al Km Vertical de l'Esquella

La cinquena edició de la prova de Pardines torna a oferir un gran espectacle esportiu al Ripollès

Anna Capdevila, vencedora del KM Vertical de l'Esquella 2019
Anna Capdevila, vencedora del KM Vertical de l'Esquella 2019 | Josep Maria Montaner
Redacció
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:00h
Aquest cap de setmana Pardines ha acollit una nova edició del Km Vertical de l'Esquella, una cursa que en la seva cinquena edició ha tornat a oferir un recorregut curt però exigent als participants i unes vistes espectaculars des d'un indret privilegiat del Ripollès.
 

Agustí Roc, en plena ascensió al Puig Cerverís Foto: Josep Maria Montaner


L'ascensió al Puig Cerverís compta amb una ascensió vertical de 1.000 metres en un recorregut de 3,4 quilòmetres des de Pardines. Una cursa explosiva que sempre troba el seu lloc al calendari quan acaba la temporada d'esquí de muntanya i tot just comença la part central del curs de trail running.

Enguany Anna Capdevila i Agustí Roc han estat els vencedors de la prova. Capdevila ha completat el traçat en 55 minuts i 16 segons amb una actuació sòlida en què ha hagut d'esperar l'arribada de la resta de rivals per certificar el triomf al cim. De fet, la segona classificada, Arce Freixas, ha completat la pujada pràcticament amb el mateix temps, deixant escapar la victòria per només cinc segons de diferència. Força més lluny, Mireia Casellas ha completat el podi amb un temps final de 57:21.
 

L'ascensió al Puig Cerverís, exigent fins al darrer metre del recorregut Foto: Josep Maria Montaner


En categoria masculina la victòria se l'ha endut un clàssic de les curses verticals. Agustí Roc ha fet bo el favoritisme i no ha donat cap opció als seus rivals, completant la pujada en 40:51, amb quaranta-dos segons de marge sobre Gerard Españó (41:33), que ha assolit la segona posició amb poc avantatge sobre dos corredors més que s'han disputat el tercer calaix del podi fins al final en una lluita resolta per un sol segon de diferència. David Soler (41:41) ha guanyat la partida davant Jordi Bolet (41:42).

GALERIA DE FOTOS: Selecció d'imatges de la cursa a càrrec de Josep Maria Montaner.