MAPES L'independentisme supera el 70% dels vots en 16 municipis del Ripollès

Consulta en quines poblacions catalanes han tret millors resultats els partits independentistes, aquells que anhelaven un tripartit de dretes, o aquells que van donar suport al 155

Mapa amb els suports a les forces independentistes el 28-A
Mapa amb els suports a les forces independentistes el 28-A
30 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:37h
L'independentisme ha aconseguit uns resultats històrics, gràcies sobretot a l'ascens d'ERC, que ha tenyit de groc bona part del mapa del país. Tot i això, en conjunt també ha assolit nivells de suports molt elevats, ja que ha sumat més de la meitat dels vots en 737 dels 947 municipis, el 77,8% del total. I en 394 -més del 40%-, supera el 70% de les paperetes entre ERC, JxCat i Front Republicà. Malgrat tot, encara no han aconseguit suports majoritaris a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, on es concentren bona part de les ciutats més poblades.

Al Ripollès, el conjunt de les forces sobiranistes ha superat el 70% dels vots en 16 dels 19 municipis. Només Camprodon (50%), Ripoll (59%) i Campdevànol (65%) s'han quedat per sota del llindar.

Els municipis de la comarca més sobiranistes són: Vallfogona (87%), Pardines (86%) i Llanars (84%)



En canvi, les tres forces que aspiraven a un tripartit de dretes a nivell estatal s'han estampat en la immensa majoria de municipis catalans. Cs, PP i Vox només han aconseguit sumar més del 20% dels vots en 147, la majoria dels quals, a l'àrea metropolitana de Barcelona, la costa tarragonina o la Vall d'Aran. I només en 12 han superat el llindar del 30% dels suports.



Si a la dreta unionista se li sumen els suports del PSC, el bloc dels partits que van donar suport al 155 ja creix més, gràcies a l'ascens dels socialistes en aquests comicis. En 318 municipis, les quatre forces superen el 30% dels vots, però tan sols en 66 n'assoleixen més de la meitat.