salut

L'Hospital de Campdevànol incorpora un equip pel diagnòstic de patologies oculars

Fins ara els pacients que havien de sotmetre’s a aquesta tècnica havien de traslladar-se a Girona o Vic

per Redacció, 25 d'abril de 2019 a les 14:26 |
El nou aparell | Hospital de Campdevànol
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Hospital de Campdevànol ha incorporat des de fa unes setmanes un equip de Tomografia de Coherència Òptica (OCT), una tècnica de diagnòstic, control i seguiment de diferents patologies oculars, ja que permet l’estudi de talls histològics en viu de la retina de l’ull. Fins ara, els pacients que havien de sotmetre’s a aquesta tècnica s’havien de desplaçar fins al Consorci Hospitalari de Vic o bé a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. 

L’OCT és una tècnica que no és molesta per al pacient, no requereix contacte amb l’ull, és ràpida i sense efectes secundaris, i és per això que en moltes circumstàncies ha substituït l’angiografia fluoresceïna, on sí és necessària la injecció intravenosa de colorant, que acostuma a ser més molesta. 

Més informació

Segons explica Laura Soldevila, oftalmòloga de l’Hospital de Campdevànol, l’OCT ha suposat un gran avanç en l’estudi del pol posterior ocular (màcula, retina i vitri), essent de gran utilitat en el diagnòstic i el plantejament terapèutic de les diferents patologies de la retina. Gràcies a aquesta prova es pot analitzar la retina posterior, que inclou la màcula, la papil·la -part anterior del nervi òptic- i les relacions que tenen tant amb el vitri com amb el coroide. Això permet a l’oftalmòleg fer un seguiment de les patologies vitreorretinianes, maculars i del nervi òptic (glaucomatoses o d’altra índole).

 

Participació