Núvols, pluja i inestabilitat: la previsió del temps per Setmana Santa

A partir de Dijous Sant arribaran els primers ruixats pel sud i es mantindran de manera intermitent durant els dies de vacances en diversos punts del país

El cel de Manlleu, a Osona, aquest dimarts
El cel de Manlleu, a Osona, aquest dimarts | Carme Molist
NacióDigital
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:28h
Una de les grans preguntes que es fa molta gent per Setmana Santa és quin temps farà i si podrem deixar enrere l'hivern i començar la temporada de platja. Si volíeu estrenar banyador, aquestes no són les vacances ideals. La previsió del temps mostra força inestabilitat arreu del país durant els dies de festa, amb cel enterbolit i pluges en diversos punts del territori. De tota manera, els models meteorològics per a aquests dies són poc precisos

El Meteocat apunta que a partir de dijous baixaran les temperatures i arribaran els primers ruixats. A partir de mitja tarda les precipitacions febles o localment moderades es concentraran a l'extrem sud del país, especialment a les Terres de l'Ebre i comarques de Tarragona, i podrien arribar a Lleida. No s'acumularan quantitats gaire abundants i localment la pluja pot anar acompanyada de fang. La temperatura mínima pujarà però les màximes baixaran. Durant la tarda la nuvolositat s'estendrà per tot el país i podria haver-hi ruixats a la Catalunya Central i el litoral de Barcelona.  

Aquest temps inestable es mantindrà el Divendres Sant, amb pluges a les comarques de Lleida, Tarragona i la Catalunya Central que s'aniran esvaint amb el pas de les hores cap al sud. Dissabte el cel estarà ennuvolat però els ruixats es concentraran al Pirineu, mentre que Diumenge de Rams plourà pràcticament a tot el país a partir de mig matí. A mesura que avanci el dia, les pertorbacions aniran marxant cap al País Valencià. 

De cara a Dilluns de Pasqua començarà a arribar l'estabilitat especialment al matí, tot i que no es descarta algun ruixat de tarda poc important.