turisme

El sector turístic preveu un 70% d'ocupació al Ripollès per Setmana Santa

Les previsions són menys potents del que s'esperaven, tot i les últimes nevades

per NacióDigital, 15 d'abril de 2019 a les 12:19 |
Vallter, en una foto d'arxiu | Vallter 2000
El sector turístic preveu bones xifres d'ocupació aquesta Setmana Santa a la costa i descarta que les darreres nevades al Pirineu restin afluència a la zona de platja. Així per exemple, a la Costa Daurada les previsions se situen al voltant del 85% gràcies al turisme esportiu, mentre que a la Costa Brava voregen el 80%, en especial a la Selva i el Baix Empordà.

Per contra, al Pirineu les reserves se situen entre el 50% i el 70% a la Cerdanya i el Ripollès, menys de l'esperat malgrat el fred i la neu dels últims dies. Pel que fa el turisme interior, el sector turístic de Lleida espera una "molt bona ocupació", d'entre el 80% i el 95%; unes xifres similars als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre, amb un 90%, i als de la Catalunya Central, que oscil·len entre el 80% i el ple absolut.

Previsions d’ocupació del 85% a la Costa Daurada

Menys de l'esperat

La Setmana Santa arranca amb bones dades d'ocupació a les comarques gironines, sobretot a les zones de la Costa Brava. De fet, els hotels de la costa al Baix Empordà i la Selva tenen entre un 78 i un 80% de les habitacions plenes.

A l'Alt Empordà, les reserves es queden al 67%. Tot i així es tracten de xifres superiors a les de l'any passat, ja que aquest 2019 la Setmana Santa cau més tard. Per contra, tot i les nevades dels últims dies, les reserves al Ripollès (69%) i a la Cerdanya (51%) no són tant potents com s'esperaven i es queden al mateix nivell que l'any passat. Per altra banda, la ciutat de Girona ja té el 80% de les habitacions reservades.


Des de la Federació d'Hostaleria de Girona han avançat que el 51% dels visitants seran catalans, mentre que el 20% vindran de l'estat espanyol i el 29% de diferents països de la Unió Europea. El perfil de turista serà familiar i els dies més forts seran des del Divendres Sant fins el Dilluns de Pasqua. La mitjana d'estada és de tres dies a les zones costaneres i dos dies a la muntanya i altres zones de l'interior.

 

Participació