Ripoll proclamarà els seus hereus i les seves pubilles

L'acte tindrà lloc aquest dissabte a l'església de Sant Pere

Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:11h
Un any més el Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll  (CIT) prepara, per aquest cap de setmana, la festa de la pubilla i l’hereu, la pubilleta i l’hereuet. Enguany, s’ha augmentat el nombre de candidats per ser els nous representants del pubillatge de Ripoll.

En total 10 candidatures en les següents categories: sis pubilletes dos hereuets, una pubilla i un hereu. Pel que fa a l’hereu i la pubilla ja se sap que Lluís Garcia i Aina Cortada seran els elegits, en ser els únics candidats en aquestes categories. L’elecció de la pubilleta i l’hereuet serà el resultat de la votació popular que es va realitzar en el marc de la Fira de les 40 Hores i en la qual van participar gairebé 1000 persones, que sumarà amb la que emetrà el jurat i que es proclamarà el dissabte durant l’acte que es farà a les 18 h a l’església de Sant Pere.

Prèviament, a les 17 h i des de la sala Eudald Graells, començarà una cercavila, en el que hi participaran els diables i els caparruts, que conduirà el pubillatge vingut d’arreu de Catalunya fins a l’església de Sant Pere, on tothom i és convidat. Al llarg de l’acte, que es preveu que tingui una hora de durada, l’Esbart Dansaire de Ripoll serà l’encarregat de posar l’apunt musical abans no es donin a conèixer els noms dels nous representants. Per culminar, els diables oferiran un espectacle de foc

Des del CIT han declarat que “estem molt contents pel nombre de candidatures perquè creiem que demostra l’ interès de nens i joves per una de les tradicions més arrelades a la vila i també al país”. També han afegit que “volem agrair la feina que han dut a terme els actuals representants – Marta, Arnau, Oriol i Paula- perquè han portat el nom de Ripoll arreu de Catalunya i també s’han involucrat moltíssim en tots els actes que es feien al poble”.

Cartell de l'acte