La CUP critica la votació de Munell al Parlament sobre l'escola concertada

La formació presentarà una moció al ple

Jordi Munell, en una foto d'arxiu
Jordi Munell, en una foto d'arxiu | Ajuntament de Ripoll
Redacció
11 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:30h
La CUP Ripoll ha emès un comunicat on explica que no entén com l’alcalde de Ripoll Jordi Munell ha votat en contra de retirar els concerts educatius als centres concertats que no compleixin els protocols en matèria de control i seguiment de violència sexual infantil. “Quina és la intenció de l'alcalde? Tapar la imatge de l'Església davant dels abusos sexuals?”, apunta la formació.
 
“Considerem que la posició de Jordi Munell ha tacat el nom de Ripoll en votar en contra d’aquesta moció de Catalunya En Comú Podem, trencant la disciplina de vot del seu propi partit al Parlament de Catalunya. Per aquest motiu fem públic el rebuig complet a la seva decisió i demanem explicacions públiques i aclaridores per aquest vot en contra”. afegeix.
Per aquest motiu, la CUP Ripoll entrarà una moció al proper ple municipal per aprovar “com Ripoll fa front a la xacra dels abusos sexuals en les comunitats educatives i per comprovar si l'equip de govern de Ripoll té la mateixa opinió que el seu alcalde”.
 
La CUP aposta per una educació pública, sense centres concertats ni privats, però considera totalment inacceptable defensar els centres concertats que no actuïn de manera efectiva contra els abusos infantils.