El Gremi de Llibreters espera un Sant Jordi participatiu i més internacionalitzat que mai

Ha establert contactes amb la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires per tal de poder "exportar" la jornada a la capital argentina

Sant Jordi 2018 a Barcelona.
Sant Jordi 2018 a Barcelona. | Albert Alemany
Sandra Muntané
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:04h
El Gremi de Llibreters de Catalunya espera un Sant Jordi tan massiu i participatiu com els dels últims anys i que "contribueixi a consolidar la recuperació del sector", tal com assenyala M.Carmen Ferrer, la seva presidenta. El Gremi preveu que, a nivell públic i de venda, la festa seguirà la línia de consolidació.. 

A més, la festa del Dia del Llibre i de Sant Jordi és cada vegada més internacional i serveix de presentació i projecció de Catalunya al món. Per aprofundir en aquesta línia, el Gremi ha establert contactes amb la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires, que aquest any té Barcelona com a ciutat convidada d'honor, per tal de poder "exportar" la festa a la capital argentina. 

Els acords del Gremi amb la Universitat de Barcelona, amb qui coordina l'Escola de Llibreria, i la Universitat Internacional de Catalunya, permetran fer el Dia del Llibre minut a minut, un esforç comunicatiu amb l'objectiu de facilitar als mitjans informació continuada al llarg del dia sobre el desenvolupament de la celebració. 

Un Sant Jordi més present a tots els barris de Barcelona

Per al dia de Sant Jordi, la presidenta del Gremi preveu que, com s'esdevè de fa anys, la proximitat de fires i les notícies contínues sobre llibres i llibreries farà que hi hagi venda "tan abans com després del Dia del Llibre". El Gremi de Llibreters es felicita de l'acord amb l'Ajuntament de Barcelona gràcies al qual la festa creix en tots els barris de la ciutat: des del Passeig de Sant Joan, dedicat a la literatura infantil i juvenil, el còmic i l'àlbum il·lustrat, fins a Ciutat Vella i l'Eixample, els dos districtes que acullen el gruix de parades. 

Com a novetat, a la plaça Vicenç Martorell del Raval es muntarà un grup de parades dedicades sobre disseny, art i fotografia. A la capital catalana, hi haurà més de 200 parades de llibreries agremiades, que s'afegeixen a l'àmplia representació de la resta de la demarcació i a les de Girona, Tarragona, Lleida i Terres de l'Ebre. En aquests territoris, es preparen diverses activitats aprofitant la proximitat del Dia del Llibre.
 

Patrici Tixis, M. Carme Ferrer i Marià Marin, a la presentació del Gremi de Llibreters de Catalunya Foto: Sandra Muntané


A Vic, per exemple, en el marc del Mercat del Ram, hi haurà escriptors firmant els seus llibres amb parades conjuntes dels llibreters. Una iniciativa semblant, d'autors, signatures i parades de llibres, s'esdevindrà a Girona el Dissabte Sant. Per altra banda, més de cent autors assistiran Dijous Sant al Berenar Literari que es fa a Torroella de Montgrí.

El Gremi també preveu que alguns establiments obriran el Dilluns Sant: "Ho permet la llei de comerç, i també en d'altres jornades hàbils, i que serà molt bo per a zones de vacances en les quals la gent que s'hi hagi desplaçat aprofitarà per a comprar a les llibreries d'aquests pobles i ciutats". Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya, destaca la importància de la festa per al sector, que l'any passat es va saldar amb una facturació de 22 ME, un 2% més que l'any anterior.