Unes 25.000 persones visiten la Fira de les 40 hores de Ripoll tot i la pluja

Enguany, el certamen ha comptat amb més de 200 expositors

Visitants a la Fira de les 40 Hores de Ripoll
Visitants a la Fira de les 40 Hores de Ripoll | Ajuntament de Ripoll
Redacció
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:30h
Aquest cap de setmana, Ripoll ha celebrat la 36a edició de la Fira de les 40 hores, que ha aplegat unes 25.000 persones provinents, sobretot, dels municipis del Ripollès i les comarques veïnes. La pluja que ha caigut a estones no ha espantat els visitants.

La fira multisectorial ha estat composta per més de 200 expositors i diverses activitats a diferents carrers de la vila.
 

Imatge de l'acte inaugural de la Fira de les 40 hores de Ripoll Foto: Ajuntament de Ripoll


Una de les novetats ha estat el Carrer del Botiguerinstal·lat a la plaça de l’escorxador, que ha ajuntat els comerciants de Ripoll. La Unió de Botiguers ha fet una valoració molt positiva d’aquesta nova ubicació i del canvi de format, i ja està estudiant com es dinamitzarà l’espai l’any vinent.

També s’han fet canvis amb el lloc del Tastatast, que s’ha degustat a l’església de Sant Pere, una iniciativa que els restauradors han considerat que aporta un segell de qualitat a la mostra gastronòmica. Tampoc ha faltat el públic a l’espai Som Ripollès, on els visitants podien comprar i degustar productes agroalimentaris de Km0.
 

Estands de la Fira de les 40 hores de Ripoll. Foto: Ajuntament de Ripoll


Les exhibicions de trial, bici i moto, que s’han fet a la plaça de l’Ajuntament, també han obtingut un bon resultat. Els protagonistes de l’espectacle, han estat esportistes d’elit: Jaime Busto, Francesc Moret i Gabriel Marcelli, i els joves del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès.
 
Malgrat que les condicions meteorològiques no han estat del tot favorables, ja que queien ruixats intermitents, les altres zones de Ripoll, com els estands ubicats a la zona del passeig de Sant Joan, la fira d’antiguitats, la tradicional mostra d’automoció, o l’exposició d’artesans, també han tingut molts visitants. El Tren de la Fira ha estat un dels atractius més interessants, sobretot, pel públic familiar.

La regidora de Fires i Festes, Magdalena Perramon, ha valorat satisfactòriament l’engranatge d’aquest any i ha recalcat “la voluntat perquè molts espais de la vila tinguin activitats i propostes per tots els públics”.

La Fira de les 40 Hores és el referent de l’activitat firal de Ripoll i constitueix un bon aparador pel gran nombre d’estands i d’activitats que proposa. Així doncs, contribueix a reactivar l’economia local i a potenciar el turisme d’aquest municipi.