El Consell Comarcal reparteix 7.500 bosses reutilitzables a la Fira de les 40 hores

L'entitat vol potenciar el reciclatge

Eudald Picas a l'estand del Consell Comarcal del Ripollès
Eudald Picas a l'estand del Consell Comarcal del Ripollès | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:27h
El Consell Comarcal del Ripollès posa facilitats a la població perquè separi els residus, i així fomentar el reciclatge. El seu estand a la Fira de les 40 hores de Ripoll ha incidit en aquest fet.

El president, Eudald Picas, i bona part dels consellers comarcals han divulgat els beneficis de la recollida selectiva i han repartit, entre els visitants, 7.500 bosses reutilitzables per poder separar còmodament, a casa, les fraccions de vidre, els envasos i el paper i el cartró. A més, han lliurat 500 cubells de recollida selectiva, 350 contenidors reixats per a la matèria orgànica i desenes d’embuts amb rosca i filtre, que son molt útils per emmagatzemar l’oli de fregir en ampolles, i portar-lo, posteriorment, als contenidors específics o a la deixalleria.
 
Picas fa ha fet una valoració molt positiva de la resposta de la ciutadania i confia que aquest esforç del Consell Comarcal serveixi per seguir millorant la proporció que representa la recollida selectiva en relació al conjunt dels residus generats al Ripollès.

La iniciativa va generar tanta expectativa que les existències es van exhaurir al cap de pocs minuts de renovar-se, fins a acabar-se completament tot l’estoc, que estava finançat amb subvencions d’Ecoembes.

Estand del Consell Comarcal del Ripollès Foto: Consell Comarcal del Ripollès


En aquesta fira, també s’ha divulgat tota l’acció que porta a terme el Consell Comarcal del Ripollès. D’aquesta manera, a més de la informació relacionada amb la recollida selectiva, s’han lliurat fullets explicatius de serveis com el de Consum, el Refugi d’animals del Ripollès o els certificats d’identitat digital. A més, també s’ha facilitat informació sobre alguns projectes i els cursos del Servei comarcal de català, així com les funcions de l’Agència tributària de Catalunya, ubicats tots dos dins l’edifici administratiu comarcal.
 
Votacions per a la gent gran

Aprofitant la presència a la Fira de les 40 hores, el Consell Comarcal del Ripollès ha iniciat una consulta ciutadana per escollir la destinació de la 3a Trobada de gent gran del Ripollès. Les opcions són l’abadia de Montserrat i la vall de Núria.

La consulta continua oberta als ajuntaments fins aquest divendres i hi poden participar totes les persones majors de 65 anys. El resultat de la votació es farà públic properament, un cop escrutats els vots dels 19 municipis.