Ripoll obre les votacions dels Pressupostos Participatius

Un total de 30 propostes es troben a la fase de votació a la partida de 100.000 i 26 a la de 15.000

Taller dels Pressupostos Participatius
Taller dels Pressupostos Participatius | Ajuntament de Ripoll
Redacció
10 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:23h
El passat dijous a la tarda, al Casal Cívic la Devesa del Pla, es va fer un taller per donar a conèixer les propostes recollides en la primera fase dels Pressupostos Participatius 2019 de Ripoll, que va finalitzar el 25 de març. Hi van participar 112 persones, i el resultat va ser de 141 propostes presentades (86 a la partida de 100.000 euros i 55 a la de 15.000.

Aquestes iniciatives van ser considerades, en primer lloc, per la comissió dels pressupostos participatius, formada pels vilatans i per una persona tècnica de l’Ajuntament, per assegurar que complien la normativa, que també va ser proposada per la ciutadania. Aquest pas va servir per fer la selecció de les propostes repetides en més d’una ocasió, i excloure aquelles que no són d’àmbit municipal o que l’Ajuntament ja porta a terme en el pressupost aprovat i establert per aquest any 2019. Seguidament, les propostes van estar valorades per persones tècniques de diferents serveis de l’Ajuntament, i en alguns casos, per serveis externs.
 
El resultat final ha estat que son 30 les propostes que passen a la fase de votació de la partida de 100.000 euros, i 26 les iniciatives de la de 15.000. La votació es pot fer al Casal Cívic la Devesa del Pla, al Casal Cívic Centre, a la piscina municipal, a la Biblioteca Lambert Mata, als mercats setmanals i a l’urna mòbil en línia a https://ripoll.cat/participacio-2019/. De cada partida, es poden votar tres opcions, però només es pot fer una sola vegada. Aquesta fase finalitzarà el 3 de maig, i el veredicte es farà públic el 8 del mateix mes, (lloc a concretar).
 
A la pàgina https://ripoll.cat/participacio-2019/ es pot consultar la normativa, l’explicació detallada del procés, les propostes presentades i fer la votació.
 

Recull de propostes Foto: Ajuntament de Ripoll