Ajornada la vaga a la sanitat concertada

CCOO, UGT i SATSE desconvoquen l'aturada prevista pels dies 3, 4 i 5 d'abril i la programen pels dies 18, 19 i 20 de juny

Una de les últimes mobilitzacions de la sanitat concertada, a Terrassa
Una de les últimes mobilitzacions de la sanitat concertada, a Terrassa | Anna Mira
NacióDigital
04 d'abril del 2019
La vaga prevista a la sanitat concertada pel 3, 4 i 5 d'abril queda ajornada als dies 18, 19 i 20 de juny. Els sindicats convocants, CCOO, UGT i SATSE han decidit endarrerir la protesta davant la convocatòria de la mesa de negociació del conveni del sector.

Les noves dates de convocatòria, doncs, queden supeditades a les negociacions que es facin en el marc d'aquest espai de negociació.

Els sindicats han valorat, a través d'un comunicat, que la convocatòria representa el reconeixement del conveni com "l'únic instrument legítim" per establir les condicions laborals dels treballadors del sector. CCOO, UGT i SATSE també asseguren que tenen "ànim de trobar solucions".

Polèmica amb Metges de Catalunya

Aquests tres sindicats havien justificat la convocatòria de vaga per la firma d'un acord entre les patronals del sector i el sindicat Metges de Catalunya, que consideren fora de conveni.

El conveni de la sanitat concertada (SISCAT) afecta 50.000 treballadors i es va renovar el novembre, amb la firma dels sindicats majoritaris tot i les reticències de Metges de Catalunya. CCOO, UGT i SATSE entenen que l'acord entre aquest sindicat i les patronals suposa un risc pels increments retributius, la reducció de jornada i l'equiparació entre els professionals de l'atenció primària i hospitalària.