Comforsa factura un 12,5% més el 2018

L'empresa aconsegueix una reducció substancial de les pèrdues abans d'impostos del 69,8%

Redacció
29 de març del 2019
Actualitzat a les 15:41h
Comforsa ha passat de perdre 5,4 milions d'euros l'any 2017 a perdre'n 1,6 milions l'any 2018. L'empresa va facturar l'any passat un 12,5% més, arribant als 70,6 milions i passant el cash flow financer de 800.000 euros negatius a 2,8 milions d'euros en positiu. L'empresa aconsegueix una reducció substancial de les pèrdues abans d'impostos del 69,8%.
 
Aquests resultats de l'any 2018 són fruit de la implementació d'un nou pla estratègic que
pretén millorar els resultats del grup a través d'un creixement sostenible que prioritzi
l'eficiència en les vendes, per refermar el seu lideratge mundial en l'especialització en
línies de producte d'alt valor afegit per a la indústria automotriu pesant (camions, tràilers, maquinària d'obres públiques i motors marins).
 
La nova estratègia industrial implementada per l'equip directiu, liderat per Reca Vidiella, persegueix una gestió molt acurada del procés d'industrialització, fent més eficient la gestió i el control de les despeses industrials i una racionalització de les inversions amb l'objectiu d'incrementar la capacitat productiva, la competitivitat i l'excel·lència de tots els seus productes.
 
Segons el director general de Comforsa, Reca Vidiella, que també compleix un any al càrrec, "s'ha treballat de valent per aconseguir aquests resultats i es preveu que aquest 2019 tanqui amb break even, ja que portem sis mesos consecutius amb guanys, des del
setembre fins al febrer, i vull destacar que aquest període és el que acostuma a ser el més baix en vendes".
 
A dia d'avui, el pla estratègic demana renovar la maquinària a les plantes de Comforsa 2 i 3, on es realitza la forja lleugera i la forja per extrusió. També s'ha invertit en noves cèl·lules de mecanitzat que per renovar la planta de matrius i la de cigonyals i s'han solucionat els problemes de la vibració de la planta 7, que permetrà ampliar un tercer, quart i cinquè torn.

Una altra dada important per aconseguir aquests resultats ha estat la reducció de 700.000 euros en despeses de l'estructura obtinguts l'any 2018. Tanmateix, aquest any 2018, Comforsa ha invertit 900.000 euros en la gestió del Medi Ambient i en Seguretat i Salut Laboral.