El Consell Comarcal destina 172.000 euros als ajuts de menjador i transport escolar

L'ens aprova les bases per a les subvencions del curs 2019-2020

Foto d'arxiu d'un menjador escolar
Foto d'arxiu d'un menjador escolar | ND
Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a la 13:33h
El Consell Comarcal del Ripollès, al darrer ple ordinari, ha aprovat les bases dels ajuts de menjador i de transport escolar per al curs 2019-2020 per aquells casos en què no es disposa de la gratuïtat sistemàtica del servei. La convocatòria preveu ajuts per finançar o bé el 50% del cost del servei o bé el 100%, en funció del nivell de renda familiar, les especificitats familiars (família nombrosa, monoparental, alumne o germà discapacitat, acolliment o redistribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats específiques) i la situació social segons la valoració del Consorci de Benestar Social del Ripollès.

El Consell Comarcal del Ripollès disposa d’una tercera línia d’ajuts per complementar, en funció de la demanda, el finançament del servei de menjador a aquelles famílies que inicialment hagin obtingut l’ajuda del 50%.

Els ajuts de menjador i transport escolar els poden demanar totes les famílies que tinguin fills escolaritzats en centres educatius del Ripollès i cursin estudis des de P3 fins a 4rt d’ESO. La informació sobre els ajuts estarà disponible properament a l'àrea d'ensenyament del web de l'entitat i als centres de la comarca. Això serà així tan bon punt la convocatòria es publiqui al Butlletí Oficial de la Província.

Pel que fa al curs actual, el Consell Comarcal del Ripollès ha destinat 147.000 euros als ajuts de menjador, per als quals fins a data d’avui s’han rebut 287 sol·licituds, i 25.000 per als de transport, amb 80 sol·licituds. La gran majoria d’aquestes peticions han estat acceptades atès que complien els criteris. Aquestes xifres no inclouen els diners destinats a finançar els casos de gratuïtat ja previstos sistemàticament per la llei, molt més nombrosos, sinó només els ajuts.

Terminis de sol·licitud

Les sol·licituds es podran presentar a la seu electrònica del Consell Comarcal del Ripollès i també de forma presencial o per correu ordinari (carrer del Progrés, 22 de Ripoll). El termini de presentació s’obrirà l’endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província i restarà obert fins al 31 de maig d’enguany. Les sol·licituds també es podran presentar presencialment fins al 17 de maig als centres d’ensenyament on l’alumne tingui la reserva de plaça per al curs vinent.

Després d’aquest període només s’acceptaran en tres supòsits. El primer, és en el cas de nova matrícula, el termini màxim de presentació serà d’un mes des de la data de matriculació. El segon, en situacions sobrevingudes que requereixin l’atenció dels serveis socials es podran presentar fora de termini acompanyades de l’informe corresponent del Consorci de Benestar Social del Ripollès. També les podran presentar fora de termini les famílies la situació econòmica de les quals hagi estat greument afectada per una causa de força major degudament justificada.

Per a més informació sobre els serveis i els ajuts de transport i de menjador es pot contactar amb l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Ripollès al telèfon 972 70 32 11 o per correu electrònic a ensenyament@ripolles.cat.