Sodeca compra una empresa italiana

La companyia de ventilació industrial, amb seus a Ripoll i Sant Quirze de Besora, Marelli Ventilazione

Redacció
21 de març del 2019
L'empresa fabricant de ventilació industrial Sodeca ha comprat la reconeguda empresa italiana Marelli Ventilazione. La companyia, amb seus a Sant Quirze de Besora i Ripoll, explica en una nota que aquesta operació suposa "un pas de gegant important", ja que d'aquesta manera aconsegueixen ser més forts al mercat italià i tenir presència altres països fins ara no tenien.

L'operació s'ha tancat aquest mes de gener i Josep Font, director general de Sodeca Group, afirma que per l'empresa catalana és una gran adquisició per poder fer créixer el negoci "més ràpid i més lluny".

Marelli Ventilazione es va crear el 1891 per Ercole Marelli i ha estat una de les companyies més importants en ventilació industrial a Italià i part d'Europa. És especialista en ventiladors Heavy Duty i de baixa pressió. Té una presència internacional important, des d'Eslovènia, Ucraïna, Rússia i fins i tot la Xina.

Actualment Sodeca Group està format per 12 empreses pròpies, amb una plantilla de més de 550 treballadors i una facturació global de 90 milions d'euros.