El Pla de mobilitat elèctrica proposa incrementar els punts de càrrega al Ripollès

Actualment només hi ha 11 cotxes elèctrics a la comarca, però s'espera un increment exponencial

Redacció
20 de març del 2019
Actualitzat a les 14:50h
L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, amb col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès, va encarregar l'elaboració d'un estudi per conèixer la necessitat real i previsions futures de punts de càrrega vinculats al parc de vehicles elèctrics de la comarca i forasters.
 
L'estudi, elaborat per l'expert en mobilitat elèctrica Patrick Renau, recull tres objectius principals: la planificació i implementació d'estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics a la comarca, la definició de les ubicacions, tipologies d'estacions de recàrrega i accés a aquestes, i la proposta d'un model de gestió dels punts de recàrrega.
 

Estació de càrrega a Ripoll. Foto: Agència de Desenvolupament del Ripollès


L'estudi de moment presenta el parc actual que consta només d'11 vehicles elèctrics identificats dels 21.525 vehicles totals que hi al Ripollès. Una xifra poc elevada, però de la que es preveu un creixement exponencial, que a 8 anys vista (any 2026) s'espera que augmenti fins a 37 vehicles.

A partir d'aquesta diagnosi i de l'anàlisi dels índex i tipologies de desplaçaments que hi ha a la xarxa viària del Ripollès s'ha presentat una proposta de punts de càrrega als diferents ajuntaments.

Aquesta proposta incrementa el nombre de punts de càrrega actuals i proposa diferents tipologies, cadascuna vinculada a unes necessitats concretes. Actualment hi ha tres punts de càrrega semi-ràpida identificats, un a Ripoll, un altre a Sant Joan de les Abadesses i un de privat. Aquests es complementen amb 11 punts de càrrega lenta repartits per tota la comarca.