Xarxa de telecomunicacions

El Consell Comarcal del Ripollès subvencionarà el desplegament de la fibra òptica

L'objectiu és seguir promovent l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, juntament amb garantir i consolidar les xarxes de telecomunicacions.

per Redacció, 20 de març de 2019 a les 11:29 |
El ple del Consell Comarcal del Ripollès va aprovar les subvencions | Consell Comarcal del Ripollès
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat per unanimitat la creació d'una línia de subvencions de concurrència competitiva per facilitar als ajuntaments el desplegament de tecnologies com la fibra òptica pels nuclis de població.
 
El president, Eudald Picas, ha qualificat "d'indispensable" el desplegament d'aquesta infraestructura al Ripollès. Alhora, ha indicat que "és interessantíssim que tots els pobles i racons de la comarca puguin entrar dins de la xarxa de què gaudeixen els pobles més grans". Des de l'oposició, el conseller comarcal Roger Bosch, d'ERC-AM, ha celebrat la iniciativa.

Aquest Pla comarcal de fibra òptica està dotat amb 78.200 euros i està enfocat a fer front a costos d'infraestructures i obra civil, així com l'equipament i altres materials que es puguin requerir per desplegar aquesta tecnologia.


Les bases preveuen millors puntuacions pels municipis menys poblats, ja que aquests són els que sovint desperten menys interès a les operadores de telecomunicacions i, per tant, acostumen a ser els últims de beneficiar-se d'aquest tipus de serveis. També prevaldran els projectes que connectin més d'un nucli de població.

El crèdit consignat per a l'atorgament d'aquestes subvencions es repartirà proporcionalment segons la puntuació obtinguda per cada ajuntament beneficiari, fins al llindar màxim de 14.000 euros per projecte. Val a dir que els projectes poden ser més quantiosos però els consistoris hauran de fer-se càrrec de la resta de l'import. Les obres hauran d'estar enllestides abans de l'octubre del 2020.


Amb l'impuls del desplegament d'infraestructures de telecomunicacions com la fibra òptica, el Consell Comarcal del Ripollès vol augmentar la competitivitat de la comarca, sobretot dels municipis menys poblats i, alhora, fomentar la societat de la informació, la modernització de l'administració pública, l'evolució dels serveis que reben els ciutadans.

 

Participació