Els formatges del Ripollès triomfen a la Fira Europea del Formatge de Gran Canària

El certamen va reunir productors formatgers procedents de tot l'Estat, Portugal i Itàlia

Dolors Arias, de la Formatgeria Palou de Campdevànol
Dolors Arias, de la Formatgeria Palou de Campdevànol | Lexis Comunicación
Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 15:13h
La II Fira Europea del Formatge, celebrada al municipi d’Artenara a Gran Canària aquest passat cap de setmana, ha superat totes les expectatives de vendes i ha reunit prop de 10.000 persones. En total, en les dues jornades de la fira, les 35 explotacions participants van vendre 4.500 quilos de formatge superant així els 1.500 quilos que es van vendre l'any passat en la primera edició.
 
Les propostes presentades per la Formatgeria Palou i la Formatgeria Roura Soler, ambdues del Ripollès, han causat sensació. Dolors Arias, propietària de la Formatgeria Palou de Campdevànol, va definir l'experiència com a "fantàstica i enriquidora". A més, torna a Catalunya havent venut els 150 quilos de formatge que van portar a la fira.
 

II Fira Europea del Formatge / Lexis Comunicación


Per la seva banda, Isaac Grau, de la Formatgeria Roura Soler de Sant Pau de Segúries, després de vendre totes les existències que va portar a la fira, es va mostrar "molt orgullós de representar a Catalunya i al Ripollès".
 

Isaac Grau, de la Formatgeria Roura Soler / Lexis Comunicación
 

L'alcalde d'Artenara, municipi que ha acollit aquesta II edició de la fira, es mostrava satisfet per la gran acollida de l'esdeveniment i el gran volum de vendes que han aconseguit els productors.
 
Les jornades van estar amenitzades amb actuacions musicals de grups folklòrics locals, exposicions i tallers relacionats amb el sector, l'elaboració artesanal de formatges i jocs tradicionals.
 
A més de les explotacions del Ripollès també hi han participat formatgeries procedents de Canàries, Astúries, País Basc, Andalusia, Portugal i Itàlia.