Ripoll demana ajuda per lluitar contra la vespa asiàtica

El problema principal radica en les finques privades

Redacció
15 de març del 2019
Actualitzat a les 10:57h
Un exemplar de vespa asiàtica
Un exemplar de vespa asiàtica | ACN
L'Ajuntament de Ripoll va demanar ajuda al Departament d'Agricultura i al de Territori i Sostenibilitat per lluitar contra la vespa asiàtica, segons ha informat el diaridegirona. La petició no va tenir massa recorregut: les conselleries van respondre que, de moment, són els ajuntaments els que s'han de fer càrrec de solucionar els problemes derivats de l’insecte.

I això és el que està fent l'Ajuntament de Ripoll, però es troba amb algun inconvenient. El consistori no pot intervenir quan els nius estan establerts en finques privades, d’on surten les vespes, que volen d’un costat a l’altre lluirament i piquen els veïns.

El consistori estudia solucions per aconseguir que els privats es facin càrrec de treure els nius, a través d’acords o normes.

“En cas que els nius no siguin trets, les vespes fan el seu cicle i, quan arriba l'hivern, el niu queda abandonat”, explica el rotatiu. “A part del fet que mentre el niu té vida les vespes piquen alguna persona, el problema és que totes les reines sobreviuen i fan més nius”, afegeix.

Per altra banda, l’Ajuntament ha publicat al seu web un seguit de consells adreçats als veïns explicant què s’ha de fer si es detecta un niu de vespa asiàtica.