romànic

Molló s'adhereix a l'Associació Rutes del Romànic

L’entitat té l’objectiu de promoure i donar a conèixer els valors artístics i culturals del romànic de les comarques del Bages, el Moianès, Osona i el Ripollès, a través del projecte del Camí Oliba

per Redacció, 13 de març de 2019 a les 12:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els ajuntaments de Molló, al Ripollès; i Calldetenes, Folgueroles, Santa Eulàlia de Riuprimer,

Tavèrnoles, Vidrà i Vilanova de Sau, a Osona, s'han integrat a l'Associació Rutes del Romànic. L’entitat, constituïda al mes de març de 2002, té l’objectiu de promoure i donar a conèixer els valors artístics i culturals del romànic de les comarques del Bages, el Moianès, Osona i el Ripollès, a través del projecte del Camí Oliba.

Amb aquest motiu, l’any passat es van iniciar les primeres actuacions a fi de convidar a tots els municipis per on passa la ruta a adherir-se el projecte, per tal d’aconseguir una gestió més eficient i integrativa d’aquesta.


En l’actualitat són ja set municipis que han aprovat l’adhesió i que s’afegeixen als Consells Comarcals del Bages, el Moianès, Osona i Ripollès i els ajuntaments de Manresa, Vic, Ripoll Sant Joan de les Abadesses. Es preveu que la xifra augmenti en els propers mesos.

El Camí Oliba


El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Moianès Osona i el Ripollès en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit.

El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs.
 

Santa Cecília de Molló. Foto: Arnau Urgell

 

Participació