Ripoll

Ripoll crea un fons de solidaritat per facilitar l'accés al consum bàsic d'aigua potable

La mesura va adreçada al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social

per Redacció , 12 de març de 2019 a les 14:25 |
Una aixeta d'aigua oberta | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Ripoll, el Consorci de Benestar Social del Ripollès (CBS) i la Societat Municipal d’Aigües i Serveis de Ripoll (SOMASRSA) han signat un acord de col·laboració per crear un fons de solidaritat amb una dotació de 2.000 euros.

Es tracta d’un conveni que pretenen facilitar l’accés al consum bàsic d’aigua potable a l’habitatge adreçat al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social residents a Ripoll. Té l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes d’una situació econòmica precària, on a vegades no es pot fer front al pagament dels subministraments bàsics, i comportarà l’exempció del pagament de les factures d’aigua.


Les persones que compleixin els requisits establerts i vulguin acollir-se a l’ajut del fons de solidaritat es poden adreçar als Serveis Bàsics d’Atenció Social de Ripoll ubicats al Consorci de Benestar Social per efectuar la corresponent sol·licitud.

El treball coordinat entre l’Ajuntament i SOMASRSA permetrà l’intercanvi d’informació mitjançant llistats de clients amb deutes de pagament. Els Serveis Socials municipals els revisaran aplicant criteris de precarietat i vulnerabilitat econòmica i proposaran candidats als quals se’ls podrà compensar el deute a càrrec del fons. Si escau, també s’ajornaran les factures pendents de pagament amb la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament s’hagués efectuat.


A banda dels criteris ja esmentats de precarietat i vulnerabilitat econòmica, es valorarà que el consum sigui responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge, tenint en compte com a referència el consum de 100 litres/persona i dia que determina l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

 

 

Participació