L'Olla de Núria arrenca les inscripcions amb 500 atletes confirmats

La 13a edició de la cursa se celebrarà el 9 de juny

Espectacular paisatge de l'Olla de Núria
Espectacular paisatge de l'Olla de Núria | Josep Maria Montaner
Redacció
11 de març del 2019
Actualitzat a les 15:21h
L'Olla de Núria és una de les curses de muntanya clàssiques del calendari català. El 9 de juny d'enguany organitzarà la tretzena edició de la prova i el dimecres va obrir les inscripcions.

El bon estat de salut de la prova pirinenca es constata amb la inscripció de prop de 500 persones, moltes d'elles inscrites en la fallida edició de l'any passat, en què la cursa es va haver de tancar al Coll de Finestrelles pel mal temps. A tots els participants de 2018 l'Olla de Núria els ha volgut facilitar l'accés directe a la prova obrint-los la porta a inscriure's de forma preferent els dies 4 i 5 de març.

Amb 560 places disponibles, qui vulgui córrer l'Olla de Núria ha d'afanyar-se i apuntar-se, com a tard, el proper divendres 15 de març, o abans d'aquesta data en cas que s'esgotin les inscripcions.

La Unió Excursionista de Vic és la responsable d'un esdeveniment que ha crescut en els darrers anys amb l'Olleta, l'Olla Vertical o la Reolla. Sigui com sigui, l'Olla de Núria es manté com l'epicentre d'un gran cap de setmana amb 21,5 quilòmetres de recorregut sense ni un sol metre d'asfalt i amb més del 70% del traçat situat per sobre els 2.700 metres. El recorregut clàssic, amb 3.880 metres de desnivell, passa pel Puigmal, el Pic del Segre, el Pic de Finestrelles, el Pic d'Eina, el Pic de Noufonts, el coll de Noucreus, el Puig de Font Negre i el Pic de l'Àliga abans de tornar al Santuari.

La setmana passada també es van obrir les inscripcions per a la quarta edició de l'Olla Vertical (3,78 quilòmetres i 986 metres de desnivell) i ja fa uns dies que es va tancar el cicle d'inscripcions per a la segona Reolla (Olla de Núria + Olla Vertical).