discapacitat

​La Fundació MAP planta un arbre a cada municipi per celebrar els 50 anys al Ripollès

L'entitat dona servei a les persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat

per Redacció, 7 de març de 2019 a les 14:05 |
Un dels arbres plantats | Fundació MAP
La Fundació MAP ha complert els 50 anys de servei a les persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat al Ripollès. Per celebrar-ho ha volgut obsequiar cada poble amb un arbre, que plantaran les brigades de jardineria del centre especial de treball CETMAP.

"Una manera de mostrar l’arrelament a tota la comarca, la voluntat de continuar creixent al seu costat i de deixar testimoni d’aquest vincle que uneix entitat i municipis", expliquen des de la fundació.


L’arbre escollit és la Moixera de guilla (Sorbus aucuparia), de fulla caduca i molt resistent al fred. Un exemplar típic de muntanya que pot viure molt bé al Ripollès. El seu fruit es conserva tot l’hivern i, tot i ser amargant, és comestible i se’l solen menjar els ocells en un període on aquest escasseja.

"Un arbre que simbolitza la fortalesa, la resistència i la perseverança de les famílies i particulars que fa 50 anys van donar una alternativa a persones que fins aleshores estaven al marge de la societat i que van aconseguir engegar uns serveis que, amb els anys, han esdevingut clau per a la inserció social i laboral d’aquestes persones", apunten des del MAP.

Cada municipi ha escollit el lloc on fer les plantacions, que es realitzaran durant aquesta primera quinzena de març.

 

Participació