La Vall de Ribes comptarà amb una nova guia d'escalada esportiva

Els responsables del projecte impulsen una campana de micromecenatge

Imatge promocional de la nova guia d'escalada esportiva de la Vall de Ribes
Imatge promocional de la nova guia d'escalada esportiva de la Vall de Ribes | Equipadors de la Vall de Ribes
Redacció
07 de març del 2019
Actualitzat a la 13:41h

L'escalada és un dels esports més practicats a la Vall de Ribes i els equipadors que fan feina habitualment a la zona han decidit recollir en un mateix document les prop de 600 vies que tenen detectades. N'hi ha més de 250 que mai han estat ressenyades en cap publicació i que apareixeran per primera vegada a la guia "Escalada esportiva a la Vall de Ribes" que es publicarà d'aquí a poques setmanes.

Aquesta guia aportarà documentació fiable i comprovada sobre el terreny de 12 escoles, 57 sectors i gairebé 600 vies amb textos introductoris per a tots els sectors que descobreixen la història i les persones que han iniciat i continuat la tasca d'equipar la roca per tal que tots els aficionats a l'escalada puguin gaudir d'uns paratges magnífics a través del recorregut que fa el riu Freser, des de la capçalera fins a Campdevànol passant per Queralbs i Ribes de Freser.

Tres equipadors de la zona, l'Aleix, en Sergi i en David, han preparat els continguts de la guia i han impulsat una campanya de micromecenatge a través de Verkami per tal de difondre i finançar el projecte. A mig camí de la campanya el nombre de persones que han decidit fer aportacions a la guia ja supera el centenar i la xifra de recaptació és de pràcticament 3.000 euros, prop dels 3.500 euros que els equipadors de la Vall de Ribes havien marcat com a objectiu. Més enllà de la guia, la campanya també proposa altres recompenses com adhesius i samarretes per als mecenes.

La guia es complementarà amb altres informacions pràctiques de la Vall de Ribes: refugis, festes i tradicions, turisme o la gastronomia tindran un espai com a complement de les múltiples propostes d'escalada del llibre.
 

Imatge promocional de la nova guia d'escalada esportiva de la Vall de Ribes. Foto: Equipadors de la Vall de Ribe