L'Univers Jove de Ripoll se supera

El certamen creix fins als 60 estands, presenta una oferta d'FP de nou comarques i rep prop d'un miler de visitants

Redacció
05 de març del 2019
Actualitzat a les 14:44h
Inauguració de la fira, aquest matí
Inauguració de la fira, aquest matí | Ajuntament de Ripoll
El pavelló municipal de Ripoll ha celebrat avui una nova edició de la fira de l’Univers Jove, que té per objectiu facilitar l'accés dels joves a tots els recursos educatius necessaris. El certamen, organitzat pel Consell Comarcal del Ripollès, l’Ajuntament de Ripoll i l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura ha tingut una gran afluència de públic, amb prop d'un miler de persones. 

La fira ha comptat amb 62 estands, la majoria de les grans universitats catalanes i andorranes i de formació professional. En concret, hi ha estat present pràcticament la totalitat de centres d’aquesta tipologia del Ripollès, la Cerdanya, la Garrotxa i Osona, a més d’altres centres de comarques com el Vallès Oriental, el Gironès, el Bages, el Pla de l’Estany i el Rosselló.

Norma Pujol, directora general de Joventut de la Generalitat, ha assistit a l'Univers Jove i ha valorat molt positivament la iniciativa. Eudald Picas, president del certamen, l'ha qualificat com "un referent nacional en l'orientació acadèmica i professional".

Dinamitzacions

Joventut del Ripollès ha preparat unes dinamitzacions pedagògiques conjuntament amb els centres educatius i que han estat avaluables. Entre altres coses, els joves han hagut de respondre uns qüestionaris i, per fer-ho, han hagut de d’informar-se i documentar-se als estands.

Una altra de les dinamitzacions l'ha portada a terme Adolescents.cat. Aquest portal multiplataforma, vinculat a NacióDigital, és el més influent entre la població juvenil de Catalunya.