Torna la Pocatraça del CE d'Olot a la Vall de Núria

Aquesta 19a edició, que es farà el 3 de març, puntua per al Campionat de Catalunya Individual

La cursa d'enguany es farà pels volts dels estanys de Carancà.
La cursa d'enguany es farà pels volts dels estanys de Carancà. | @ceolot.
Redacció
27 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:08h
Aquest diumenge 3 de març es disputarà a la Vall de Núria la XIX Pocatraça Memorial Esteve Soler, prova d’esquí de muntanya organitzada pel Centre Excursionista d’Olot que resoldrà en una única prova el Campionat de Catalunya Individual de l’especialitat. En aquesta competició s’estableixen les categories masculines i femenines següents: itinerari A: sènior masculí; itinerari B: sènior femení i júnior masculí; itinerari C: júnior femení i cadets; itinerari D: infantil.
 
L’organització havia previst un itinerari que passava per la coma de l’Embut i la coma de Fontalba des d’on s’ascendia al cim de l’Ortigar i des d’aquí a Núria. Doncs bé, la manca de  nevades d’aquest darrer mes ha convertit aquest itinerari en inviable. Aquest proppassat dissabte diversos membres del CEOlot han anat a Núria i han comprovat que hi ha un munt de neu als estanys de Carançà, per la qual cosa la cursa no perilla.

L’itinerari definitiu A quedaria de la següent manera: Núria (1.960), pont de l’Escudé, coma de l’Olla, clot de Noucreus, pic de Noucreus (2.799), des d’on a peu s’aniria fins el coll de la Fossa (2.710). D’aquí es baixaria fins la fossa del Gegant(2.608) on es remuntaria fins al pic “del piolet” ( 2.733) i des d’aquí es baixaria als estanys de Carançà (2.400) (estany Blau i estany Negre), des d’on es remuntaria altre cop fins al pic de Noucreus (2.799) passant a prop del pas del Porc i de la fossa del Gegant. Des del pic de Noucreus saltaríem a la vall de Noufonts (2.450) des d’on ascendiríem altre cop al pic de Noucreus passant pel coll de Noufonts (2.658). Des de dalt el Noucreus descendiríem fins Núria pel “tubo”, o sigui, per un itinerari semblant al de la pujada. Aquest itinerari consta de 1.712 metres de desnivell positiu i a parer de l’organització és un itinerari interesantíssim.
 
Els altres itineraris, B i C, amb menys metres de desnivell, també pugen al pic de Noucreus i baixen als estanys de Carançà des d’on tornen a pujar al pic de Noucreus i d’aquí a Núria.
 
Aprofitant la realització de la Pocatraça aquest mateix diumenge també se celebra la IV marxa no competitiva Sant Bernat perquè tothom qui ho desitgi pugui gaudir d’una bona diada d’esquí de muntanya a través d’un itinerari segur i fàcil a més de gaudir de la presència dels millors corredors de Catalunya.
 
La manca de nevades d’aquest últim mes, doncs, no impedirà la celebració a la Vall de Nuria de la gran festa de l’skimo gironí.
 

Els cartell de la Pocatraça 2019. Foto: @ceolot.