El Consorci de l'Alta Garrotxa valida el pla especial i l'envia a la Generalitat

Fa prop de deu anys que el territori reclama el document que regularà els usos i fomentarà la conservació de l'entorn

Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:38h
Xais, a l'Alta Garrotxa
Xais, a l'Alta Garrotxa | Cedida
El Pla Especial de l'Alta Garrotxa, un document regulador molt reivindicat al territori, reprendrà la tramitació després d'anys d'estar encallat. Està previst que el Consell Plenari del Consorci de l'Alta Garrotxa ha validat el document i l'enviarà en breu a la Generalitat perquè iniciï els tràmits per a la seva aprovació inicial. Seguidament, s'obrirà un període d'exposició pública on es podran presentar al·legacions.

Tècnicament s'anomena Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de l'Alta Garrotxa i ha de regular els usos al territori i fomentar la preservació de l'entorn. La normativa vigent es va redactar el 1996 preveient que en pocs anys hi hauria un pla especial.

El document s'ha redactat des del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consorci de l'Alta Garrotxa i s'ha informat als onze ajuntaments de la Garrotxa, Ripollès i Alt Empordà inclosos dins de l'EIN de l'Alta Garrotxa. El 2010 ja es va redactar un document tècnic però la crisi econòmica va deixar en suspens la seva tramitació. El que s'ha fet sobretot és actualitzar aquella proposta.

Amb la validació del Consorci de l'Alta Garrotxa, el següent pas serà enviar-ho a la Generalitat perquè l'aprovi inicialment. Després s'obrirà un període d'exposició pública perquè es puguin presentar al·legacions.