Alta Garrotxa

El Consorci de l'Alta Garrotxa valida el pla especial i l'envia a la Generalitat

Fa prop de deu anys que el territori reclama el document que regularà els usos i fomentarà la conservació de l'entorn

per Redacció, 19 de febrer de 2019 a les 13:34 |
Xais, a l'Alta Garrotxa | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Pla Especial de l'Alta Garrotxa, un document regulador molt reivindicat al territori, reprendrà la tramitació després d'anys d'estar encallat. Està previst que el Consell Plenari del Consorci de l'Alta Garrotxa ha validat el document i l'enviarà en breu a la Generalitat perquè iniciï els tràmits per a la seva aprovació inicial. Seguidament, s'obrirà un període d'exposició pública on es podran presentar al·legacions.

Tècnicament s'anomena Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de l'Alta Garrotxa i ha de regular els usos al territori i fomentar la preservació de l'entorn. La normativa vigent es va redactar el 1996 preveient que en pocs anys hi hauria un pla especial.


El document s'ha redactat des del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consorci de l'Alta Garrotxa i s'ha informat als onze ajuntaments de la Garrotxa, Ripollès i Alt Empordà inclosos dins de l'EIN de l'Alta Garrotxa. El 2010 ja es va redactar un document tècnic però la crisi econòmica va deixar en suspens la seva tramitació. El que s'ha fet sobretot és actualitzar aquella proposta.

Amb la validació del Consorci de l'Alta Garrotxa, el següent pas serà enviar-ho a la Generalitat perquè l'aprovi inicialment. Després s'obrirà un període d'exposició pública perquè es puguin presentar al·legacions. 

 

Participació