empresa

Dia anuncia l'acomiadament de 2.100 treballadors després d'un any nefast

La cadena de supermercats tanca el 2018 amb 352 milions d'euros de pèrdues | CCOO de Catalunya considera la mesura "desproporcionada"

per NacióDigital, 8 de febrer de 2019 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Treballadors d'un supermercat aprofiten tots els espais per deixar el material Foto: Cristóbal Castro


El consell d'administració de la cadena de supermercats Dia ha acordat l'acomiadament d'un màxim de 2.100 treballadors a tot l'Estat, després de tancar el 2018 amb unes pèrdues de 352,58 milions d'euros, davant del benefici de 101,20 milions d'euros registrat un any abans.


La mesura afecta l'empresa mare i la filial Twins Alimentación, que sumen uns 17.000 treballadors al conjunt de l'Estat i uns 1.800 a Catalunya. El grup té 42.000 treballadors. La mesura no afecta els establiments de la marca Clarel. Pel volum d'acomiadaments, s'iniciarà ara un expedient de regulació d'ocupació (ERO). El sindicat CCOO considera la mesura "desproporcionada", i recalca que els mals resultats es deuen a errònies decisions empresarials preses els darrers anys.

"En el marc i com a resultat del procés d'anàlisi de la situació de les societats Dia i la seva filial Twins Alimentación s'ha acordat que es procedeixi a l'inici d'un procediment legal d'acomiadament col·lectiu per Dia i Twins que contempli l'extinció d'un màxim de 2.100 contractes de treball, subjecte al compliment dels requisits i procediment legalment previstos", ha assenyalat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Per aquest motiu, ha acordat que es comuniqui als representants dels treballadors (o, si escau, als treballadors) la intenció d'iniciar un període de consultes per al desenvolupament del citat acomiadament col·lectiu a Dia i Twins.

Així mateix, una vegada completat el procés de disseny i formulació del Pla de Negoci que serà presentat aquest divendres, el consell d'administració considera que la Comissió d'Estratègia constituïda a principis de l'exercici 2018 ha complert els seus objectius, i ha procedit a la seva dissolució.


Mesura "desproporcionada"

La secretària general de la secció sindical de CCOO de Catalunya a Dia, Aurora Richarte, ha assenyalat a NacióDigital que la mesura de l'empresa és "desproporcionada". "Afecta massa persones", ha dit, i ha afegit que el sindicat lluitarà ara per "reduir el nombre d'afectats" en les negociacions amb l'empresa. 

Richarte explica que aquest és "el primer ERO de la història de Dia", i que han estat "decisions errònies" de l'empresa les que han conduït a aquesta situació. Reconeix que "les coses no van bé" a la cadena, i que hi ha "moltes botigues" que "no funcionen", pel baix volum de vendes. Afegeix, però, que aquesta situació s'arrossega des de fa anys. "És com si no ens haguéssim recuperat de la crisi", il·lustra, i raona que això significa que "algú no ha fet les coses bé" a la direcció del grup.

Dia va aconseguir una xifra de negoci de 7.288,8 milions d'euros el 2018, davant dels 8.217,67 milions d'euros d'un any abans.

La cadena de supermercats ha presentat els seus resultats la mateixa setmana en què LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhail Fridman, que posseeix el 29% de la companyia ha presentat una opa sobre la companyia a 0,67 euros per títol.

 

Arxivat a:
Economia, Dia, empresa, atur
Participació