Un estudiant de Ribes guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

El treball de Jordi Colom, premiat en 2.000 euros, proposa la millora d'un procés d'unió de peces de polipropilè expandit

Jaume Miquel March, tutor del premiat; Sergi Grau, Josep Eladi Baños; Jordi Colom; Oriol Guixà i Javier Cabeza, director de la Fundació La Farga.
Jaume Miquel March, tutor del premiat; Sergi Grau, Josep Eladi Baños; Jordi Colom; Oriol Guixà i Javier Cabeza, director de la Fundació La Farga. | UVic-UCC
Redacció
06 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:05h

L'estudiant de Bruguera (Ribes de reser) Jordi Colom ha guanyat el premi Vicenç Fisas i Comella que promou des de fa cinc anys la Fundació La Farga. Colom, que ha cursat els estudis d'Enginyeria en Organització Industrial a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, ha rebut el premi valorat en 2.000 euros pel treball de final de grau titulat "Millora d'un procés d'unió de peces de polipropilè expandit".

Segons l'autor del treball, "era un procés fins ara manual, que resultava molt car i no sempre tenia èxit". Per això va portar a terme el disseny d'una màquina que millorés aquest procés i la construcció d'un prototip que va demostrar que les solucions que s'apuntaven eren vàlides. El treball compta també amb un estudi econòmic que té en compte la inversió i la millora econòmica que suposa per a l'empresa.

L'acte de lliurament va comptar amb el president de la Fundació La Farga, Oriol Guixà; del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; i del degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia, Sergi Grau. Al premi hi poden optar tots els estudiants que han obtingut un excel·lent en el seu treball de final de Grau, sigui quina sigui la disciplina que estudiïn. Un dels requisits per guanyar-lo és que el treball reflecteixi els tres valors que promou la Fundació La Farga: coneixement aplicat al desenvolupament social, creativitat com a base per a la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l'entorn.

Durant l'acte de lliurament, Oriol Guixà va remarcar que un dels objectius del guardó "és desenvolupar el talent i la creativitat, aspectes que a La Farga ens són fonamentals". En aquest sentit i apostant per la formació, enguany s'ha incrementat el premi a 2.000 euros. Guixà va destacar la qualitat dels set treballs que hi van optar i va qualificar el treball premiat com a "molt potent", pel fet que té elements d'experimentació, disseny i anàlisi de solucions per obtenir millors rendiments.

Per la seva banda, el rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños, va destacar que "els valors que potencia el Premi Vicenç Fisas encaixen amb el que és i ha de ser la Universitat" i s'ha referit a la relació universitat-empresa com un element clau del seu programa d'acció.