Ripoll

Ripoll consolida la zona taronja

Aquesta modalitat permet aparcar una hora per 10 cèntims

per Redacció , 5 de febrer de 2019 a les 11:51 |
La zona taronja de Ripoll | Isaac Muntadas
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria de Comerç, Fires i Mercats de Ripoll ha recollit l’estadística, a tancament del 2018, de la primera anualitat completa de funcionament de la nova zona d’estacionaments de rotació amb primera hora gratuïta anomenada "zona taronja". Aquesta zona permet que per un import mínim de només 10 cèntims d’euro s’obtingui un temps d’estacionament de 75 minuts.

Aquesta modalitat es va implantar a Ripoll després de les diferents reunions mantingudes a finals de 2016 i primers mesos del 2017 amb representants dels comerciants del barri vell, veïns i sector de la restauració i hostaleria: amb la voluntat de mantenir per un costat la filosofia i la bondat del sistema d’estacionament en rotació, que facilita que gairebé sempre es trobin places lliures, i per l’altra afegint una zona de primer perímetre comercial amb aquesta bonificació d'una hora gratis per facilitar les compres i gestions al centre sense la pressió horària.


Aquest sistema permet tant l’operativa des de la màquina expenedora introduint la matrícula del vehicle, com la gestió remota mitjançant l’aplicatiu APARCA FÀCIL des del terminal d’un telèfon mòbil.

Les dades del conjunt dels aparcaments de rotació de la zona comercial de Ripoll són

 

Les dades de la zona taronja Foto: Ajuntament de Ripoll


A partir d’aquest final de 2018, i tenint en compte la bona acceptació de la zona taronja per 0,10 euros, s’han deixat d’utilitzar les targetes descompte de la campanya "aparca i compra" amb les quals els botiguers i professionals podien obsequiar als seus clients des del 2015.


Al llarg dels dos anys de funcionament, aquesta ZONA TARONJA s’ha promocionat en les diferents campanyes periòdiques del comerç.

 

Participació