Planoles acollirà una de les curses de la Run4Cancer

La prova es disputarà el 10 de febrer a diverses poblacions gironines

Olot torna a ser seu de sortida de la Run4Cancer d'enguany
Olot torna a ser seu de sortida de la Run4Cancer d'enguany | Oncolliga Girona.
Redacció
04 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:50h
Diverses poblacions de les comarques gironines seran la seu, el pròxim 10 de febrer, del Run4Cancer, la cursa solidària de la demarcació que organitza la Fundació  Oncolliga amb l'objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per a ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies.

La iniciativa, que se celebra sempre el diumenge posterior al Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer)  té  la  peculiaritat  de ser l'única cursa d'aquestes característiques que se celebra en diferents comarques gironines al mateix temps. Enguany, a més d'Olot, hi haurà set seus més de la prova, en poblacions de sis comarques diferents: Salt . Figueres [Alt Empordà], Planoles . Palafrugell [Baix Empordà], Riudellots de la Selva i Tossa de Mar [la Selva] i Porqueres [Pla de l'Estany].
 
L'esdeveniment, que arriba a  la  cinquena  edició, vol ser  una activitat familiar on tothom  tingui cabuda. Per aquest motiu, s'ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família, i una altra de 1O km, pensada per a corredors habituals. Enguany, la ruta  de  5  km  presenta  alguns  canvis  respecte  a edicions anteriors [el recorregut es pot consultar a  la  pàgina  web www.oncolligagirona.cat] i els organitzadors han volgut destacar  que  es  tracta  d'un itinerari apte per a tothom que pugui caminar, però que no és  aconsellable  fer-lo amb cotxet o cadira de  rodes.  Els  menors  d'edat  hauran  d'anar  acompanyats  d'un responsable adult i els gossos hauran d'estar lligats en tot moment.
 
La inscripció costa 1 O euros i es pot fer de manera anticipada, a través de la pàgina web www.oncolligagirona.cat, fins al 6 de febrer a les 14.00 h. També hi haurà la possibilitat d'inscriure's el mateix dia 1 O de febrer [a partir de les 9.00 hl.
 
La cursa començarà  puntualment  a  les 10 del matí a totes les seus de l'esdeveniment. A Olot la sortida serà des del Recinte Firal. En el moment de recollir el dorsal, l'organització entregarà a cada participant  una samarreta i  una bossa commemoratives, i a l'arribada hi haurà esmorzar per a tots els inscrits. A la pàgina webde l'entitat es poden consultar els recorreguts i tota la informació.
 

Cartell de la Run4Cancer del 10 de febrer. Foto: Oncolliga Girona.



Campanya "Mou-te pel càncer" a la Garrotxa

Incentivar la pràctica de l'esport com a hàbit saludable és un dels objectius d'aquesta activitat, però no l'únic. Participar-hi és també una manera d'ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que  es  recapta  va  dirigit  a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars. Amb l'objectiu de fer més visible aquest objectiu s'ha posat en marxa una campanya de vídeos promocionals sota el lema "Mou-te pel càncer", en la qual han participat, entre d'altres, les patinadores del CPA Olot, els grups d'animació infantil El pot petit i La MelmeladaBand, els bombers d'Oloto els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Bosc de la Coma.
 
Les inscripcions dels participants a totes les curses de la Run4Cancer i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l'any passat uns beneficis de 12.158,67 euros. Els diners es destinen a finançar els serveis que s'ofereixen des de l'Oncolliga: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, atenció familiar, atenció hospitalària, estètica oncològica, banc de perruques, marxa nòrdica, llar residència, préstec de material, programes educatius de prevenció del tabac, etc.
 
Anoteu-vos els hashtags (etiquetes) per a les xarxes socials: #run4cancer #moutepelcancer.