El pla Ventcat es manté en alerta i el Neucat es rebaixa a prealerta

Risc de fort vent al Pirineu i Prepirineu

NacióDigital
24 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:31h

Una màquina de llevaneus a Camprodon Foto: ACN


Protecció Civil manté en alerta el pla Ventcat aquest dijous perquè es poden registrar ratxes de vent de més de 90 quilòmetres per hora, sobretot a les comarques del Pirineu i Prepirineu. En canvi, ha rebaixat a prealerta el Neucat, perquè no s'esperen més nevades significatives i per la reducció d'incidències. També està en prealerta el pla Procicat per fort onatge a l'Empordà.

El pla Allaucat, d'altra banda, també està en aquesta mateixa fase perquè hi ha perill fort d'allaus (4 sobre 5) a l'Aran i al nord del Pallars Sobirà. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 112 trucades relacionades amb el temporal de neu i 149 a causa del vent. 951 alumnes del Pirineu i Prepirineu no han pogut anar a classe per l'anul·lació del transport escolar. Hi ha 15 vies afectades per la neu a les 13 hores.

El telèfon d'emergències ha rebut 112 trucades relacionades amb les nevades, de les quals 16 han estat des de la Cerdanya; 15 de la Val d’Aran i el Pallars Jussà; 12 des de l’Alt Urgell; 10 des del Berguedà i 9 de l’Alta Ribagorça. La majoria dels avisos han estat per incidències de trànsit.
 

Unes senyores observen les destrosses pel vent al Passeig Marítim de la Ràpita, en una foto d'arxiu. Foto: ACN / A. Ferràs