Primera nevada de l'any al Ripollès sense incidències

El transport escolar funciona amb normalitat i les màquines llevaneu retiren els gruixos acumulats

El pont de Camprodon, nevat
El pont de Camprodon, nevat | ACN
Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:00h
Primera nevada del 2019 al Ripollès sense incidències. Des de diumenge els municipis ja estaven avisats de la baixada de la cota de neu per aquest dilluns al matí i els pronòstics s'han complert. La neu ha començat a caure a partir de les nou però el transport escolar ha pogut fer els trajectes amb normalitat, segons ha informat el Consell Comarcal del Ripollès.

Durant les següents hores la neu ha arribat a tota la comarca, especialment a indrets com Setcases, Molló i Camprodon i de forma més anecdòtica a Ripoll i Sant Joan de les Abadesses on només han quedat enfarinats. . 

Als punts més alts s'han acumulat alguns centímetres de neu, com ara a Tossa, Setcases, Pardines, Molló o fins i tot a Camprodon. Les màquines llevaneu s'han activat i han mantingut les carreteres transitables durant tot el matí i migdia.

A altres punts la nevada ha estat més anecdòtica i només ha enfarinat els paisatges. És el cas de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses o Sant Pau de Segúries, on les brigades municipals s'han centrat sobretot a tirar sal als carrers per evitar caigudes. 

Vallter tancat

On sí que ha quedat alterada l'activitat és a l'estació d'esquí de Vallter 2000 que havia obert les portes a primera hora però després ha hagut de tancar per les fortes precipitacions. "Ens han fet baixar perquè estava nevant molt fort i feia vent", ha explicat l'Aina, que és monitora d'esquí a l'estació i ha aprofitat després per anar a fer unes fotos a l'emblemàtic pont de Camprodon.

Una altra veïna d'aquesta localitat, la Maria, explica que el matí encara han pogut anar a gimnàs. A la sortida, però, ja han vist que la neu estava caient amb més força i ja han tingut clar què farien el que quedava de dia. "Ara cap a casa, calefacció amunt i fer al dinar i a la tarda, algun joc a casa i mirar la tele; amb un dia així no es pot anar gaire enlloc", ha afegit.